Pentru că sunt aşteptate valori ridicate de trafic pe sensul către Bucureşti al Autostrăzii Soarelui, dar şi pe DN 1 Braşov – Ploieşti – Bucureşti, polițiștii le recomandă conducătorilor auto rute alternative.

 Pentru autostrada A2 Bucureşti – Constanţa:

– DN 2A Constanţa – Hârşova – Urziceni – DN 2 – Urziceni – Bucureşti;

– A2 – DN 3 Lehliu – Fundulea – Bucureşti.

Pentru DN 1 Braşov – Ploieşti – Bucureşti:

– DN 1A Braşov – Cheia – Ploieşti – Bucureşti;

– DN 73 Râşnov – Câmpulung – Piteşti – Bucureşti;

– DN 73 Râşnov – Câmpulung – DN 72A – Târgovişte – Bucureşti;

– DN 71 Sinaia – Târgovişte – Bucureşti.

„Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.

De asemenea, îi sfătuim pe şoferi să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp”, precizează Centrul Infotrafic.

Trafic blocat

Totodată, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) anunță că traficul pe două drumuri judeţene din Caraş-Severin (DJ 582) şi Hunedoara (DJ 668) este în continuare blocat în urma inundaţiilor din ultima perioadă,.

În judeţul Caraş-Severin, pe DJ 582, pe raza localităţii Slatina-Timiş, circulaţia rutieră este blocată din cauza unui pod avariat de viitura formată pe râul Timiş, există rute ocolitoare.

În judeţul Hunedoara, în urma viiturii de vineri formată pe Râul Jiul de Vest, au fost intervenţii în desfăşurare, astfel:

  •  în municipiul Lupeni s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 case, 46 curţi, 7 beciuri şi de pe 4 străzi;
  •  în localitatea Câmpu lui Neag s-a intervenit pentru evacuarea apei din 7 case, 10 curţi şi 7 beciuri;
  •  în localitatea Aninoasa s-a intervenit pentru evacuarea apei din 13 curţi, 13 beciuri şi de pe 1 stradă.

Pe DN 66A, pe raza localităţii Câmpu lui Neag, circulaţia rutieră a fost temporar blocată din cauza surpării terasamentului, în prezent se desfăşoară alternativ pe o bandă de mers.

Pe DJ 668A, pe raza localităţii Târsa, circulaţia rutieră a fost temporar blocată din cauza unei eroziuni la nivelul terasamentului, în prezent situaţia fiind remediată.

Pe DJ 668, pe raza localităţii Streisângeorgiu, circulaţia rutieră este blocată din cauza unei eroziuni la nivelul terasamentului.

Conform DSU, la momentul raportării, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, nu sunt intervenţii în desfăşurare.