Evenimentul Zilei > Vremea > Atenție, șoferi! Cod Galben de ceață și polei de la ANM
Atenție, șoferi! Cod Galben de ceață și polei de la ANM

Atenție, șoferi! Cod Galben de ceață și polei de la ANM

ANM a emis duminică dimineață la prima oră un Cod Galben de ceață densă ce afectează traficul pe mai multe drumuri importante din România.

Cod Galben de ceață de la ANM. Meteorologii au emis duminică dimineața avertizări de ceață și ghețuș valabile în 20 de județe din țară și în București.

Sunt vizate de avertizare mai multe localități din județele Dolj, Covasna și Harghita, dar și județele Constanța, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, dar și Bucureștiul. Aceste avertizări sunt în vigoare până la ora 10.00.

În aceste zone se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, ce va favoriza, în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

De asemenea, o altă avertizare vizează județele Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi și Vaslui. Aceasta este valabilă până la ora 8.00, arată ANM.

Citește și: Prognoza meteo de la ANM. Vremea se încălzește în toată România

Cod Galben de ceață de la ANM. Circulația, îngreunată pe mai multe drumuri importante

Circulația este îngreunată pe autostrăzile A1, A2, A3, dar și pe mai multe drumuri din cauza ceții dense.

Citește și: METEO. Vine un nou val de frig peste România. Cum va fi vremea azi

Centrul Infotrafic informează că traficul este îngreunat duminică dimineața pe mai multe autostrăzi și drumuri naționale din cauza ceții.

Ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 100 metri și, izolat, sub 50 metri. Sunt afectate mai multe drumuri din București și județele Brăila, Ialomița, Prahova, Buzău, Călărași. Și în Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Teleorman, Constanța, Tulcea se semnalează același fenomen.

Și în Bacău, Botoșani, Galați, Neamț, Vrancea, Vaslui și Iași întâlnim aceeași situație meteorologică.

De asemenea, se circulă în condiții de ceață densă și pe tronsonul kilometric 10 – 105 al autostrăzii A2 București – Constanța, între București și Dragalina, județul Călărași, vizibilitatea fiind sub 50 de metri, iar carosabilul umed, dar și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 București-Brașov.

Totodată, pe autostrada A1 București-Pitești, între kilometrii 11 – 49 (București – Corbii Mari, județul Dâmbovița), vizibilitatea este redusă sub 150 de metri din cauza ceții, carosabilul fiind umed.

Citește și: Ce ne oferă vremea pentru următoarele zile. Fluctuații mari de temperatură