METEO. Vine un nou val de frig peste România. Cum va fi vremea azi, 27 februarie 2021

METEO. Vine un nou val de frig peste România. Cum va fi vremea azi, 27 februarie 2021

Vine un nou val de frig peste România. Procesul de răcire a vremii începe de sâmbătă și va continua câteva zile, iar pe 1 martie vom avea ninsori.

Vine un nou val de frig. Potrivit prognozei meteo pentru sâmbătă, 27 februarie 2021, emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării.

Vine un nou val de frig peste România

Sâmbătă, astăzi, spre deosebire de vineri, temperaturile vor scădea în cea mai mare parte a ţării, mai semnificativ în vest, centru, nord şi nord-est, precum şi la deal şi la munte, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

Vremea se va menţine cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii februarie în restul teritoriului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cerul va avea înnorari accentuate şi în general persistente în jumătatea de nord a ţării. Seara şi noaptea se va înnora şi în restul teritoriului. Local şi temporar vor fi precipitaţii slabe cantitativ.

Temperaturile maxime vor fi între 4 şi 18 grade, iar cele minime vor fi între -4 şi 4 grade.

De 1 martie, revin ninsorile, potrivit ANM

„Acest sfârșit de săptămână va aduce vreme în răcire în cea mai mare parte a țării. La munte, la peste 1.500 de metri va ninge, iar vântul va sufla cu până la 90 de km pe oră.

Iarna revine pentru puțină vreme și chiar și pentru prima zi de martie. Sunt diferențe mari de temperatură într-un timp foarte scurt. Tot sezonul de iarnă a fost caracterizat de aceste alternanțe de vreme foarte călduroasă urmată de intervale cu valori coborâte față de cele specifice perioadei.

De marți intrăm în încălzire treptată, când vom avea maxime de 11- 12 grade. Miercuri, valorile vor crește spre 15 - 17 grade Celsius spre finele săptămânii viitoare în cea mai mare parte a țării”, a anunțat meteorologul Elena Mateescu.

Vremea în București

Vremea se va răci, în Capitală, faţă de intervalul anterior. Dar va fi în continuare, deocamdată, caracterizată de valori cu mult mai mari decât cele climatologic specifice perioadei.

Cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei, dar se va înnora treptat din orele serii, când vor fi perioade în care se vor semnala averse şi posibil descărcări electrice.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 2...3 grade.

Vremea la munte

Vremea se va răci semnificativ faţă de ziua anterioară, la munte.

Cerul va fi mai mult noros şi în special în Carpaţii Orientali şi Meridionali se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de lapoviţă şi, mai ales, ninsoare.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a intervalului, iar la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, rafalele vor depaşi 80...90 km/h.

Vremea pe litoral

Pe litoral, cerul va fi parțial înnorat în timpul zilei.

Temperatura maximă va fi de 8 grade Celsius, iar cea minimă de 3 grade Celsius.

Alertă meteo

ANM anunță că se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze de 55...65 km/h.

Zone vizate sunt:

Județul Iaşi: Pașcani, Târgu Frumos, Hârlău, Belcești, Deleni, Podu Iloaiei, Cotnari, Scobinți, Lespezi, Hălăucești, Ruginoasa, Stolniceni-Prăjescu, Valea Seacă, Popricani, Șipote, Erbiceni, Vânători, Bălțați, Ceplenița, Vlădeni, Strunga, Ion Neculce, Sinești, Bivolari, Andrieșeni, Todirești, Focuri, Butea, Mogoșești-Siret, Sirețel, Popești, Lungani, Oțeleni, Victoria, Brăești, Probota, Țigănăși, Rediu, Trifești, Gropnița, Coarnele Caprei, Alexandru I. Cuza, Movileni, Balș, Heleșteni, Hărmănești, Românești, Fântânele, Costești, Roșcani, Cucuteni;