Evenimentul Zilei > Vremea > Atenție, români! Vremea se schimbă radical. Ce urmează în București și în țară
Atenție, români! Vremea se schimbă radical. Ce urmează în București și în țară

Atenție, români! Vremea se schimbă radical. Ce urmează în București și în țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru joi, 13 august. Potrivit meteorologilor, vremea se schimbă radical începând de azi.

Vremea se va schimba radical comparativ cu ziua precedentă și se va încălzi în aproape toată țară. În zone precum Oltenia și în Carpații Meridionali se vor mai înregistra local unele averse slabe de ploaie, în special în cursul după-amiezii.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara.

Vântul va sufla slab în majoritatea regiunilor, cel mult slab până la moderat pe crestele munților și pe litoral, au mai transmis specialiștii ANM.

Maximele termice vor fi ușor mai scăzute față de ziua precedentă mai ales în sud-est și vor urca la prânz până spre 25-30 de grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 28-33 de grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și sudul Moldovei (cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Bărăganului) și 26-31 de grade Celsius în estul Dobrogei și în nordul Moldovei, scrie portalul vremea.ro.

În Capitală, vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade Celsius. Și vineri, vremea se va menține la fel de călduroasă. Valoarea maximă resimțită va fi cuprinsă între 33 și 34 de grade de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade Celsius, arată prognoza de la Administrația Națională de Meteorologie pentru vineri.