Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenție, poți fi arestat pentru manifestații contra izolării! Au pățit-o deja doi bărbați
Atenție, poți fi arestat pentru manifestații contra izolării! Au pățit-o deja doi bărbați

Atenție, poți fi arestat pentru manifestații contra izolării! Au pățit-o deja doi bărbați

Oamenii nemulțumiți de regulile sanitare de izolare pentru combaterea pandemiei de coronavirus chinezesc pot s-o pățească grav dacă vor să organizeze manifestații.

Poliţia din Australia a arestat doi bărbaţi acuzaţi că pregăteau o manifestaţie împotriva măsurilor de izolare la Melbourne, unde tocmai au intrat în vigoare cele mai stricte restricţii pentru combaterea epidemiei de coronavirus, informează vineri France Presse, preluată de Agerpres.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de circa 40 de ani, vor fi aduşi vineri în faţa unui judecător pentru a fi inculpaţi de instigare la comiterea unei infracţiuni, potrivit precizărilor poliţiei. O astfel de manifestaţie ar obstrucţiona măsurile luate pentru a încerca limitarea răspândirii de COVID-19, consideră autoritățile.


China amenință grosolan Australia: „Veți avea o pastilă amară de înghițit”

Bilanțul dezastrului la nivel mondial. La 15 secunde moare un om din cauza COVID-19


Australia a fost lăudată pentru gestionarea eficientă a primului val al epidemiei. Dar câteva noi focare de contaminare în iunie la Melbourne şi regiunea sa au scăpat de sub control. Statul Victoria, care a înregistrat vineri alte 450 de cazuri, a înăsprit treptat restricţiile în ultimele săptămâni.

O restricţie de circulaţie nocturnă, de la 20:00 la 5:00, a fost impusă la începutul săptămânii şi numai magazinele „esenţiale” sunt autorizate să se deschidă începând de joi. Rezidenţii au încă dreptul de a-şi părăsi casele în timpul zilei pentru a face sport, a merge cumpărături sau la muncă.

Poliţia statului Victoria s-a angajat să răspundă ferm la orice încălcare a ordinelor de izolare. Ea a aplicat 196 de amenzi în ultimele 24 de ore pentru diverse motive, variind de la persoane care nu purtau mască până la cele care au încălcat restricţia de circulaţie şi s-au dus să-şi cumpere pizza.


Un mare oraș interzice circulația pe timpul nopții: „E stare de dezastru”

Bogătașii lumii au găsit „soluția” să scape de pandemie. Iată pe ce-și dau milioanele!


Dar arestarea celor doi bărbaţi anunţată vineri este fără îndoială o escaladare, într-un moment în care unii susţin că restricţiile ordonate împotriva coronavirusului încalcă libertatea de exprimare şi dreptul de a manifesta.

Australia, cu o populaţie de 25 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 20.000 de cazuri de coronavirus şi 255 de decese.