Evenimentul Zilei > Social > Atenție la vaccinul Johnson & Johnson. Și bărbații sunt în pericol
Atenție la vaccinul Johnson & Johnson. Și bărbații sunt în pericol

Atenție la vaccinul Johnson & Johnson. Și bărbații sunt în pericol

A fost raportat un caz rarisim de tromboză la unul dintre bărbații inoculați cu vaccinul împotriva Covid-19 fabricat de compania Johnson & Johnson. Potrivit San Francisco Chronicles, pacientul a dezvoltat un tromb potențial periculos, dar starea sa actuală de sănătate este bună, iar medicii care îl tratează spun că pacientul ar putea părăsi spitalul în următoarele zile.

Până în prezent, cazuri similare (toate cincisprezece înregistrate în Statele Unite) au fost înregistrate numai pacienții de sex feminin. Dacă „legătura” ar fi confirmată de organele de control responsabile, inclusiv Administrația pentru Alimente și Medicamente și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, cazul din San Francisco ar fi al șaisprezecelea caz de tromboză din opt milioane de persoane vaccinate cu Johnson & Ser Johnson.

Riscul de tromboze e foarte mic

Cu alte cuvinte, trombozele apar foarte rar din cauza acestui vaccin, mai precis la două cazuri dintr-un milion. Cazul din San Francisco nu este, însă, atât de important din punct de vedere statistic, cât din punct de vedere clinic pentru că ar demonstra că riscul de tromboză, oricât de mic ar fi, nu vizează exclusiv femeile.“Teoria evoluției e greșită. Oamenii și dinozaurii au fost contemporani”. Ipoteza stranie a unui expert în Biblie


Din fericire, viața pacientuldin San Francisco nu este în pericol . După spune hematologul care îl tratează, bărbatul a fost vaccinat pe 16 aprilie. După mai puțin de o săptămână a început să se plângă de dureri de spate și picioare. Testele au relevat niveluri scăzute de trombocite și, în același timp, o prezență ridicată de fibrinogen, o glicoproteină plasmatică produsă de ficat, care este responsabil de coagularea sângelui.

Cheagurile pot apărea în termen de trei săptămâni

Prin urmare, acestea ar fi fost cauzele care stau la baza formării cheagului, iar medicii californieni s-au declarat deja gata să pună la dispoziția colegilor lor din cercetare toate datele referitoare la cazul acesta. În plus, medicii centrului din San Francisco care au raportat cazul și l-au tratat pe bărbat de tromboză nu au „respins” decizia autorităților de a revoca suspendarea administrării vaccinului și au subliniat că Cdc are dreptate să nu prelungească vaccinările. .


Se reface Axa care a trecut întreaga lumea prin foc? Vor să-și transforme forța economică în putere geopolitică


Între timp, Agenția italiană pentru medicamente a publicat o importantă notă informativă „despre legătura dintre vaccin și apariția trombozei în combinație cu trombocitopenia” în care invită profesioniștii din domeniul sănătății să acorde atenție oricărui debut al simptomelor după vaccinările cu Johnson & Johnson. Agenția italiană a enumerat „elementele cheie”, inclusiv apariția cheagurilor în termen de trei săptămâni de la inoculare și în principal la femeile cu vârsta sub șaizeci de ani, scrie ziarul italian Il Giornale.

Biden riscă să mai arunce o țară în brațele dușmanilor SUA. Care mai e șantajul?