Evenimentul Zilei > Social > Atenție la telefoane! Hakerii vă pot lăsa fără informații sensibile
Atenție la telefoane! Hakerii vă pot lăsa fără informații sensibile

Atenție la telefoane! Hakerii vă pot lăsa fără informații sensibile

Peste un miliard de dispozitive pe care rulează Android sunt vulnerabile la atacurile hackerilor, se arată într-un studiu realizat de un grup britanic, Which, ce se ocupă de protecția consumatorilor. Pe măsură ce tehnologia avansează, hakerii își diversifică și își perfecționează metodele de accesare ilegală a dispozitivelor.

Potrivit studiului Which, foarte multe modele de telefoane pe care rulează Android nu mai acceptă actualizări de securitate și protecție încorporată. Or, acest lucru presupune că datele personale sunt expuse în special în fața atacurilor de tip malware. Este vorba despre acesle atacuri în urma cărora hakerii fură date sensibile și solicită răscumpărări pentru a le returna.

Acest lucru se întâmplă în special telefoanelor mai vechi. Utilizatorii aparatelor lansate în urmă cu mai mulți ani, care nu mai fac update la versiunile Android trebuie să-și ia măsuri suplimentare de precauție și protecție pentru datele stocate.

Conform statisticilor, în lume există peste 2,5 miliarde de dispozitive Android, dintre care aproape jumătate pot cădea victime ale hackerilor. În 2019, Google a prezentat informații conform cărora 42,1% dintre utilizatorii activi de Android, din întreaga lume, au versiunea 6.0 sau anterioară.