Evenimentul Zilei > Actualitate > ATENȚIE, NU vă puneți sănătatea în PERICOL! Anunțul făcut de METEOROLOGI
ATENȚIE, NU vă puneți sănătatea în PERICOL! Anunțul făcut de METEOROLOGI

ATENȚIE, NU vă puneți sănătatea în PERICOL! Anunțul făcut de METEOROLOGI

ANM au emis în această dimineață un nou cod de caniculăşi disconfort termic pentru 12 judeţe, valabilă pe parcursul zilei de miercuri.

Meteorologii au emis în această dimineață un nou cod de caniculăşi disconfort termic pentru 12 judeţe, valabilă pe parcursul zilei de miercuri.  Astfel, județele care se vor afla sub Cod galben spun Mureş, Alba, Sibiu, Bihor, Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman. 

ANM anunță că miercuri în Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei şi local în Transilvania, valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi şi local îl va depăşi uşor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade,scrie Agepres.  

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată miercuri, pe arii restrânse, mai ales la munte, în est şi sud-est. Astfel, vor fi intervale de timp cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.