Evenimentul Zilei > Monden > Atenție! A apărut noua declarație pe propria răspundere. E oficial!
Atenție! A apărut noua declarație pe propria răspundere. E oficial!

Atenție! A apărut noua declarație pe propria răspundere. E oficial!

Interesul profesional, asistenţa medicală sau achiziţionarea de medicamente, însoţirea unui bolnav sau decesul unui membru al familiei sunt motivele pentru care o persoană se poate deplasa în afara locuinţei în intervalul 23,00-05,00 şi care vor fi trecute în declaraţia pe propria răspundere, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Începând de luni, pentru orice deplasare pe timp de noapte este necesară și o Declaraţie pe propria răspundere. Astfel, toți cei care vor ieși din casă după ora 23,00 trebuie să aibă așa ceva asupra lor. În starea de alertă, ca și acum, acestea puteau fi descărcate de pe site-ul Guvernului, ori completate de mână.

De aici puteți descarca declarația pe proprie răspundere

De aici puteți descărca adeverința angajator

 

GCS a publicat sâmbătă modelul declaraţiei pe propria răspundere pentru deplasarea în afara locuinţei în intervalul orar 23,00-05,00 şi modelul adeverinţei de la angajator.

Potrivit sursei citate, în declaraţia pe propria răspundere pentru deplasarea în afara locuinţei în intervalul orar 23,00-05,00, trebuie precizat motivul în care se deplasează persoana, respectiv:

* interes profesional, cu menţiunea unde desfăşoară activitatea profesională:

* asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;

* achiziţionarea de medicamente;

* îngrijirea/însoţirea copilului şi/sau asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi;

* dces al unui membru al familiei.

Conform GCS, în modelul adeverinţei de la angajator trebuie precizat locul unde se află sediul instituţiei se deplasează angajatul, ca şi faptul că persoana respectivă şi desfăşoară activitatea în cadrul instituţiei „într-un interval care se suprapune cu cel cuprins între orele 23,00-05,00”.