Liderii lumii au reacționat imediat după producerea masacrului. Principalul partid prokurd din Turcia, care făcuse apel la manifestație, a denunțat "masacrul teribil" și a atribuit guvernului responsabilitatea pentru atentate.

Dublul atentat care a vizat sâmbătă la Ankara o manifestație pentru pace a fost comis foarte probabil de doi atentatori sinucigași, a specificat Ahmet Davutoglu."Există probe concludente care demonstrează că acest atac a fost comis de doi kamikaze", a subliniat premierul turc, în fața presei, relatează Agerpres.

Șefa diplomației europene, Federica Mogherini a lansat un apel sâmbătă Turciei "să rămână unită" împotriva "teroriștilor", într-un climat de tensiuni puternice alimentate de conflictul kurd și apropierea alegerilor.

Președintele francez, Francois Hollande, a condamnat "atacul terorist odios", în timp ce omologul său rus,Vladimir Putin, a trimis un mesaj de condoleanțe președintelui Recep Tayyip Erdogan.

SUA au condamnat sâmbătă atacul "terorist oribil" din Turcia. "Statele Unite condamnă cu fermitate atacul terorist de astăzi—sâmbătă — la Ankara, în Turcia. Faptul că acest atac a avut loc înaintea unei adunări pentru pace subliniază perversiunea celor care sunt responsabili", a transmis Casa Albă, într-un comunicat.

Cancelarul german Angela Merkel, într-un mesaj adresat premierului turc: "Dacă indiciile de atacuri teroriste se confirmă, este vorba atunci de un act cât se poate de laș, îndreptat direct împotriva drepturilor civice, democrației și a păcii", a declarat și. Ea și-a exprimat convingerea că "guvernul turc și întreaga societate turcă vor opune un răspuns de hotărâre și democrație terorii".

Ministrul german al afacerilor externe, Frank-Walter Steinmeier, într-un comunicat"Este vorba în mod evident pentru autori de a crea un climat de teamă și de intimidare înainte de alegeri, precum și de a ațâța ura și discordia".

România, atât prin vocea președintelui Klaus Iohannis, cât și a premierului Victor Ponta, condamnă atacurile teroriste de la Ankara. Citește mai multe aici