Evenimentul Zilei > International > Un nou ATENTAT SÂNGEROS a omorât 11 persoane în AFGANISTAN
Un nou ATENTAT SÂNGEROS a omorât 11 persoane în AFGANISTAN

Un nou ATENTAT SÂNGEROS a omorât 11 persoane în AFGANISTAN

Capitala Afganistanului, Kabul, a fost lovită de un atentat sinucigaș care a ucis cel puțin 11 persoane și a rănit alte 25, spun oficialii afgani, citați de AFP. Nu se știe deocamdată care au fost motivele atacatorului sau dacă acesta acțiunea pentru vreo grupare teroristă.

Atacul cu bombă a avut loc în apropierea unor proteste organizate după ce un comerciant și-a pierdut viața în timpul unei operațiuni a poliției care viza contrabandiștii de alcool și traficanții de droguri, conform unui oficial anonim.

 

„Un atacator kamikaze s-a aruncat în aer (…) în apropierea unui grup de poliţişti ce încercau să asigure securitatea unei manifestaţii”, a declarat  Nasrat Rahimi, un purtător de cuvânt al ministerului de Interne, potrivit AFP.

Bilanțul de 11 morți și 25 de răniți a fost confirmat de ministerul Sănătății, dar este posibil ca numerele să mai crească.

În urmă cu numai o săptămână, un alt atentat a lovit orașul Kabul. Un atentat sinucigaș comis la un centru cultural șiit din partea vestică a orașului s-a soldat cu 41 de morți și peste 80 de răniți. În ziua de Crăciun, șase persoane au fost ucise în urma unui atentat comis în apropierea biroului serviciului de informații afgane din Kabul. Ambele atacuri au fost revendicate de gruparea teroristă ISIS.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: