Evenimentul Zilei > International > ATENTAT ISIS DEJUCAT, în Marea Britanie. Poliţia a încurajat polulaţiei să se bucure de Ziua Forțelor Armate
ATENTAT ISIS DEJUCAT, în Marea Britanie. Poliţia a încurajat polulaţiei să se bucure de Ziua Forțelor Armate

ATENTAT ISIS DEJUCAT, în Marea Britanie. Poliţia a încurajat polulaţiei să se bucure de Ziua Forțelor Armate

Poliția britanica a încurajat publicul să participe la evenimentele de Ziua Forțelor Armate ca de obicei după ce a un atentat pus la cale de Statul Islamic a fost dejucat.

Potrivit The Guardian, atacul sinucigaş viza paradă de sâmbătă, din sudul Londrei, iar bomba ar fi fost detonată pe traseul pe care s-ar aflat atât spectatori, cât şi militari.

"Ei cred că pot ucide musulmani din Irak și Afganistan apoi reveniți în Marea Britanie și să fie în siguranță. Le vom lovi Inshallah greu", a dezvoluit unul dintre liderii ISIS din Siria, recrutat involuntar un investigator sub acoperire de la The Sun.

Publicaţia britania a scris că planul jihadiştilor de a bombarda parada din Merton, sud-vest Londrei, a fost zădărnicit atunci când a informat poliția și serviciile de securitate.

Parada a fost vizată pentru că trece cel mai aproape de cazarma din Woolwich, în sud estul Londrei, unde fusilier Rigby, de 25, a fost ucis de extremiştii islamiști în 2013. Militarii din regiment lui, care servesc Gurkhas şi veteranii de război sunt printre cei 250 de şoldaţi care mărsăluiesc în acest an, la paradă.

Un purtator de cuvant al Scotland Yard a declarat: "Poliția, împreună cu partenerii noștri de securitate, rămâne de alertă în privinţa ameninţările teroriste,de aici sau în cazul în care persoanele care pot încercă de la mare distanţă să îi convingă pe alţii să comită atentate în şi împotriva Marii Britanii. Este întotdeauna util atunci când jurnaliştii împart cu noi informaţii, aşa cum a făcut The Sun în acest caz, informaţii care indică activităşi teroriste sau criminale".