Alertă în Europa. Risc de atacuri teroriste înainte de Crăciun

Alertă în Europa. Risc de atacuri teroriste înainte de Crăciun Atac terorist. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un avertisment îngrijorător a fost lansat la nivel european. Odată cu agitația de dinaintea sărbătorilor crește și riscul unor atacuri teroriste în statele membre ale UE.

Risc uriaș de atacuri teroriste în Europa. Avertismentul teribil vine din partea unui comisar european și a creat deja îngrijorare. Oficialul susține că statele europene ar putea fi amenințate cu astfel de pericole.

Risc de atacuri teroriste în Europa

Luna decembrie vine întotdeauna cu agitație, călătorii sau evenimente publice. Într-un astfel de context statele Uniunii Europene ar putea fi amenințate de atacuri teroriste. Anunțul vine din partea unui oficial european.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta susține că statele UE  s-ar putea confrunta în orice moment cu atacuri teroriste. Comisarul atrage atenția asupra pericolelor la care sunt expuși cetățenii europeni în această perioadă.

Influența tensiunilor din Orientului Mijlociu

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson este de părere că tensiunile din Orientul Mijlociu au o influență uriașă în acest sens.

„Odată cu războiul dintre Israel şi Hamas şi polarizarea pe care o provoacă în societatea noastră, odată cu apropiatele sărbători, există un risc uriaş de atacuri teroriste în Uniunea Europeană", a declarat oficialul.

Comisarul european a făcut referire la atacurile teroriste din ultima perioadă. Acesta a oferit Parisul drept exemplu, amintind de incidentele din noiembrie.

„ Am văzut-o recent la Paris, din păcate am văzut-o şi mai devreme ”, a adăugat el.

Johansson a amintit de atacul din apropierea Turnului Eiffel din Paris. În urma acestuia, un turist german a fost ucis. De asemenea, alte persoane au fost rănite de către un bărbat care se declarase simpatizant al grupării teroriste Stat Islamic.

Alertă în Europa. Risc de atacuri teroriste înainte de Crăciun

Risc de atacuri teroriste. Sursă foto: Arhiva EvZ

Atacuri teroriste în UE, după izbucnirea conflictului dintre Israel și Hamas

Tot în luna octombrie a avut loc un alt atac de această natură. Un profesor francez a fost înjunghiat mortal într-un atac cu cuţitul la o şcoală din Arras.

Autoritățile din mai multe state europene au avertizat populația vizavi de riscul crescut de atacuri teroriste. De exemplu, agenţia de spionaj intern a Germaniei a precizat că războiul dintre Israel şi Hamas a alimentat un risc crescut al tensiunilor în interiorul Germaniei. Acestea sunt cauzate de islamiștii radicalizați.