Rezervişti ai armatei vor fi mobilizaţi în staţiuni şi în apropierea siturilor arheologice, pentru a se asigura că astfel de atacuri nu se vor mai repeta, a spus Habib Essid .

Premierul tunisian a subliniat că aproximativ 80 de moschei acuzate că "răspândesc ura pentru a promova terorismul" vor fi închise în decurs de o săptămână.

"Ţara este sub ameninţare; Guvernul este sub ameninţare. Fără cooperarea tuturor şi în lipsa unităţii, nu putem câştiga acest război. Am câştigat unele lupte şi am pierdut altele, dar obiectivul nostru este să câştigăm războiul", a atras atenţia premierul Habib Essid.

Ministrul român de Externe Bogdan Aurescu a anunţat că din primele verificări nu există români printre victimele atacului din Tunisia. Între timp, bilanţul tragediei este în creştere. Macelul a început pe plaja privata din fata hotelurilor din oraşul Souse din Tunisia. Doi bărbaţi înarmaţi cu puşti Kalashnikov i-au atacat pe turiştii majoritatea britanici, belgieni sau germani. Citeşte mai multe aici