Evenimentul Zilei > International > ATACUL TERORIST din Tunisia: Premierul tunisian anunţă măsuril suplimentare de securitate în zonele turistice
ATACUL TERORIST din Tunisia: Premierul tunisian anunţă măsuril suplimentare de securitate în zonele turistice

ATACUL TERORIST din Tunisia: Premierul tunisian anunţă măsuril suplimentare de securitate în zonele turistice

Premierul tunisian Habib Essid a anunţat sâmbătă intensificarea măsurilor de securitate în zona obiectivelor turistice, după atacul armat comis vineri în staţiunea Sousse, soldat cu 38 de morţi, majoritatea turişti străini, informeauză BBC. În cadrul unei conferinţe de presă la Tunis, Essid a explicat că autorităţile vor lua măsuri împotriva partidelor şi grupărilor care "acţionează în afara Constituţiei".

Rezervişti ai armatei vor fi mobilizaţi în staţiuni şi în apropierea siturilor arheologice, pentru a se asigura că astfel de atacuri nu se vor mai repeta, a spus Habib Essid .

Premierul tunisian a subliniat că aproximativ 80 de moschei acuzate că "răspândesc ura pentru a promova terorismul" vor fi închise în decurs de o săptămână.

"Ţara este sub ameninţare; Guvernul este sub ameninţare. Fără cooperarea tuturor şi în lipsa unităţii, nu putem câştiga acest război. Am câştigat unele lupte şi am pierdut altele, dar obiectivul nostru este să câştigăm războiul", a atras atenţia premierul Habib Essid.

Ministrul român de Externe Bogdan Aurescu a anunţat că din primele verificări nu există români printre victimele atacului din Tunisia. Între timp, bilanţul tragediei este în creştere. Macelul a început pe plaja privata din fata hotelurilor din oraşul Souse din Tunisia. Doi bărbaţi înarmaţi cu puşti Kalashnikov i-au atacat pe turiştii majoritatea britanici, belgieni sau germani. Citeşte mai multe aici

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: