Evenimentul Zilei > International > Atacul terorist din Nisa. Tunisia deschide o anchetă. Agresorul ar fi tunisian
Atacul terorist din Nisa. Tunisia deschide o anchetă. Agresorul ar fi tunisian

Atacul terorist din Nisa. Tunisia deschide o anchetă. Agresorul ar fi tunisian

Trei persoane au murit în acest atac comis joi în biserica Notre-Dame din acest oraș aflat în sud-estul Franței, pe coastele Mediteranei, al cincilea ca mărime din Hexagon.

După atacul barbar din biserica din Nisa, surse apropiate anchetei au declarat că agresorul, care a fost împușcat de forțele de ordine, rănit și arestat, este un migrant de origine tunisiană care a intrat în Franţa din Italia, din insula Lampedusa, la sfârşitul lunii septembrie.

Potrivit altor surse, bărbatul se numește Brahim Aouissaoui și fusese plasat în carantină de autorităţile italiene înainte de a fi vizat de un ordin de a părăsi teritoriul şi lăsat liber.

Joi, după atacul din biserica Notre-Dame din Nisa, Tunisia a condamnat joi cu fermitate atacul „terorist” sângeros  şi a anunţat deschiderea unei anchete după „suspiciuni” conform cărora agresorul ar fi de naţionalitate tunisiană, scrie AFP.

Trei persoane au murit în acest atac sălbatic. O femeie şi un bărbat au fost ucişi în catedrală, cu un cuţit de un bărbat care a strigat „Allahu Akbar” (Dumnezeu este cel mai mare, în arabă). O altă femeie, grav rănită, a murit într-un bar din apropiere unde căutase să scape.

„Nici o legătură” între religie și terorism

„Tunisia condamnă ferm incidentul terorist de la Nisa şi îşi exprimă solidaritatea cu guvernul şi cu poporul francez”, a transmis într-un comunicat Ministerul tunisian al Afacerilor Externe, scrie Agerpres.

Subliniind „refuzul oricărei forme de terorism şi de extremism”, autoritățile de la Tunis, au atras atenția asupra „exploatării ideologice şi politice a religiilor” şi au respins „orice legătură (între religie) şi terrorism”, conform comunicatului diplomației tunisiene.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: