Aceștia au murit după ce doi atacatori, identificați ca palestinieni, au deschis focul la Piața Sarona, un  complex popular cu alimente și îmbrăcăminte, lângă Ministerul israelian al Apărării, declanșând haosul și o baie de sânge. În total, 13 oameni au fost răniți, potrivitserviciilor medicale de urgență. Patru persoane, printre care și unul dintre suspecți, sunt încă tratate la spital, spune poliția israeliană.  

Atacatorii erau îmbrăcați precum evreii hasidici, iar polițiștii au împușcat unul dintre suspecți, ceilalți s-au predat, spune purtătorul de cuvânt al poliției israeliene, Micky Rosenfeld. „Oamenii beau cafea”, povestește Amir Ohana, un membru al Parlamentului israelian, care se afla în piață. „Am văzut un tort aniversar pe una dintre mese. Apoi am văzut cum au zburat scauneleși cum sticla geamurilor s-a spart și era sânge peste tot”, a mai spus el.

Camerele de supraveghere ale cafenelei de lângă scena atacului au arătat cum s-a declanșat haosul, când clienții panicați au dărâmat scaunele și mesele, alergând să se salveze. Oamenii s-au aruncat pe podea, iar alții fugeau cu copiii în brațe.

Identitatea a doi suspecți a fost dată publicității de primarul orașului lor natal, pentru CNN, joi, dar postul american a decis să nu le facă publice, pentru că autoritățile israliene au emis un ordin de interdicție asupra detaliilor prividn atacatorii.

Rosenfeld a precizat că doi teroriști au fost capturați, unul a fost împușcat și al doilea arestat în piață. Potrivit agenției de securitate israeliene, cei doi sunt palestinieni dintr-un sat din sud-vestul Cisiordaniei, lângă orașul Hebron. Ambii au în jur de 20 de ani. Gruparea islamistă Hamas a lăudat atactul, într-o declarație, dar nu a revendicat responsabilitatea acestuia. Purtătorul de cuvânt Housam Badran a declarat că aceasta este „prima dintre multele surprize pregătite împotriva forțelor israeliene pentru luna următoare, a Ramadanului”.

Te-ar putea interesa și: