Evenimentul Zilei > International > Atacatorul din Nashville, replici bizare cu 4 zile înainte de explozie: „Voi fi faimos…”
Atacatorul din Nashville, replici bizare cu 4 zile înainte de explozie: „Voi fi faimos…”

Atacatorul din Nashville, replici bizare cu 4 zile înainte de explozie: „Voi fi faimos…”

Noi amănunte apar în puzzle-ul creat de atacul sinucigaș comis în ziua de Crăciun, în orașul american Nashville. Scenariul elaborat care a însoțit atacul trădează o minte atipică.

Anchetatorii nu au aflat încă o posibilă explicație pentru atacul din oraşul Nashville, soldat cu rănirea a cel puțin 8 persoane, avarierea a peste 40 de clădiri și perturbarea sistemelor de telecomunicaţii. Ei continuă audierile în încercarea de a afla motivul care l-a determinat pe Anthony Quinn Warner să comită acest gest bizar, potrivit Digi24.

Anchetatorii l-au identificat ca suspect principal pe Anthony Quinn Warner, în vârstă de 63 de ani, după ce probe din ADN-ul său au fost găsite la locul deflagrației și identificate. Rick Laude, vecin al lui Warner din 2010, a declarat pentru CNN că a vorbit cu Warner cu 4 zile înainte de explozie.

„I-am spus: <Hei, Anthony, îți va aduce Moșul ceva bun de Crăciun?> Mi-a răspuns: <Da, voi fi faimos. Voi fi atât de faimos, că Nashville nu mă va uita niciodată>”.

Laude a afirmat că atunci a crezut că Warner se referă la o un lucru bun care urma să i se întâmple. El a specificat că, deși avusese această discuție cu Warner, nu erau prieteni. „Nu vei găsi pe nimeni în cartierul meu care să pretindă că este un prieten de-al său”, a spus el.

„Aceste răspunsuri nu vor veni repede”

Agentul FBI Doug Korneski a precizat că în prezent anchetatorii intervievează mai multe persoane care l-au cunoscut pe suspect cu scopul de a afla ce a dus la comiterea acestui atac care trădează o adevărată regie.

„Aceste răspunsuri nu vor veni repede”, a spus Korneski. „Deși este posibil să putem răspunde la unele dintre aceste întrebări … niciunul dintre aceste răspunsuri nu va fi vreodată suficient pentru cei afectați de acest eveniment”, a concluzionat el.

Marți, în jur de 20 de persoane au fost escortate de autorități pentru a-și supraveghea locuințele din Nashiville, fiind prima vizită la fața locului de la atacul cu bombă din ziua de Crăciun. Accesul a fost permis numai în clădirile considerate sigure de inginerii de structură, a declarat șeful poliției din Nashville într-o conferință de presă de luni.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE