Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine este vinovat de explozia de la Nashville. Poliția a identificat un bărbat
Cine este vinovat de explozia de la Nashville. Poliția a identificat un bărbat

Cine este vinovat de explozia de la Nashville. Poliția a identificat un bărbat

Potrivit autorităţilor, bărbatul care ar fi declanşat explozia în ziua de Crăciun din Nashville a fost identificat.

Autoritățile au declarat duminică că probele de ADN recuperate de la locul exploziei se potrivesc cu cele ale lui Anthony Quinn Warner, în vârstă de 63 de ani.

Suspectul din Nashville a murit în urma exploziei, au spus autoritățile federale

„Am ajuns la concluzia că un individ pe nume Anthony Warner este autorul exploziei. El era prezent când bomba a fost declanşată, şi a murit în deflagraţie”, a spus procurorul federal Don Cochran, într-o conferinţă de presă.

„Nu există indicii privind implicarea altor persoane”, a subliniat, de asemenea, agentul special al FBI responsabil cu ancheta, Doug Korneski.

Motivul lui Warner este încă neclar. Oficialii au spus că este prea devreme pentru ca acest lucru să fie discutat public

Anthony Quinn Warner lucra pe cont propriu în domeniul computerelor. Acesta ar fi fost ucis în explozie. Mai mult, Anthony Warner fusese identificat de poliţie încă de sâmbătă, când a şi fost percheziţionată o casă dintr-un cartier al oraşului. Cu puţin timp înaintea deflagraţiei, autorul difuzase o înregistrare transmisă prin difuzor, cerându-le persoanelor din preajmă să părăsească zona. Ca dovadă că explozia a făcut doar trei răniţi deşi a fost extrem de puternicpă.

Anchetatorii continuă să caute motivele care l-au determinat să recurgă la acest gest

Sute de ofițeri de poliție federali, de stat și locali au lucrat pentru rezolvarea cazului, iar la doar 60 de ore de la explozie, agenții l-au numit duminică seara pe Anthony Quinn Warner drept cel responsabil cu atentatul.  „A fost prezent când a explodat bomba și a pierit în bombardament”, a declarat Don Cochran, procurorul SUA pentru districtul mediu din Tennessee.

Warner a crescut în Antiohia și a urmat liceul Antioch, absolvind la mijlocul anilor 1970, înainte de a se stabili în aceeași comunitate și de a lucra diverse locuri în domeniul IT.

Steve Fridrich, care deține Fridrich & Clark Realty, a declarat că Warner a fost angajată acum patru sau cinci ani ca contractant pentru a furniza servicii IT. Warner a reparat calculatoarele companiei și instala noi computere pentru angajați.

„În decembrie ne-a trimis un e-mail spunând că nu va mai lucra pentru noi”, a mai spus Fridrich, potrivit eu.tennessean.