Într-un atac fără precedent la adresa guvernului PSD-ALDE, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, vorbește despre actorii din economie care “își pun mare semne de întrebare dacă să mai riște investiții în România”, din cauza “obtuzității” de care a dat dovadă Executivul în creionarea bugetului.  

“Investițiile promise de Guvern, la nivelul de 4,8% din PIB, nu sunt altceva decât o minciună fără margini, adică proiectarea unor cheltuieli fictive și un tertip pentru acoperirea unor găuri generate de incapacitatea de a realiza venituri la bugetul de stat. De altfel, PSD-ALDE aplică aceeași rețetă de falsificare ca și în 2017, când a prevăzut investiții de 4,6% și a realizat 3,1% și 2018, când a prevăzut 4,1% și a realizat 3,6%. Toate acestea, în condițiile în care până și în perioada crizei economice investițiile realizate au depășit 6% din PIB”, explică Ionel Dancă.

El consideră că “este cu totul inadmisibil ca, după ce în 2018 Guvernul a construit bugetul de stat pe o creștere economică de 6,1% și în realitate a fost doar 4%, în acest an să realizeze bugetul de stat pe o creștere de 5,5%, în condițiile în care Comisia Europeană estimează doar 3,6%”, adăugând că “același decalaj abrupt față de realitate este și în ceea ce privește inflația, care a ajuns în 2018 de la 3,7% prognozat la 4.63% în realitate, pentru ca acum Guvernul PSD-ALDE să o estimeze în acest an la 2,8%.”

Făcând aluzie la problemele pe care muli dintre actualii guvernanți le au cu legea, Ionel Dancă susține că “bugetul României pentru 2019 este un buget de stat construit de niște infractori prinși la furat care au negociat ca hoții cu rezultate zero pentru cei păcăliți de alocările bugetare făcute de PSD și ALDE. Bugetul pentru 2019 este același buget realizat la vestita întâlnire „cu cifrele pe masă” a unor infractori care conduc Guvernul României. Cuplul Dragnea – Vâlcov continuă să joace alba- neagra cu banii românilor.”

“Din declarațiile ministrului Teodorovici după adoptarea proiectului de buget, concluziile sunt clare. Indicatorii economici pe care a fost construit bugetul sunt aceeași, lipsiți de orice legătură cu realitatea economică românească și cu contextul economic european. Nu există bani pentru acoperirea cheltuielilor publice și pun în cârca primarilor o sumă imposibil de susținut din fonduri proprii, peste 6,3 miliarde de lei, pentru asistența socială a persoanelor cu handicap și pentru protecția copilului”, arată purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

Liberalul nu o uită nici pe șefa Executivului. “Săraca Viorica Dăncilă continuă să repete că este cea mai mare sumă alocată pentru administrațiile locale, arătând că nu înțelege nimic din ceea ce citește, în timp ce analiza PNL demonstrează foarte clar că în bugetul din 2019 avem cea mai mică alocare bugetară în PIB pentru autoritățile locale de când este PSD la guvernare, din 2012 până astăzi, respectiv 7,5% din PIB”.

Concluzia liberalilor, prin purtătorul lor de cuvânt este că "Guvernarea PSD – ALDE fură banii românilor pentru dezvoltarea comunităților lor locale. Dragnea și Tăriceanu blochează proiectele de investiții de care au nevoie românii în localitățile lor și forțează creșterea taxelor și impozitelor locale cu mâna primarilor pentru a acoperi găurile bugetare provocate de populismul economic dement pe care l-au promovat în ultimii ani".

 

Te-ar putea interesa și: