Evenimentul Zilei > International > ATAC TERORIST la Paris revendicat de ISIS. Cine este „Belgianul” care a semănat TEROARE în capitala Franţei, în seara ultimei dezbateri pentru ALEGERILE PREZIDENŢIALE
ATAC TERORIST la Paris revendicat de ISIS. Cine este „Belgianul” care a semănat TEROARE în capitala Franţei, în seara ultimei dezbateri pentru ALEGERILE PREZIDENŢIALE

ATAC TERORIST la Paris revendicat de ISIS. Cine este „Belgianul” care a semănat TEROARE în capitala Franţei, în seara ultimei dezbateri pentru ALEGERILE PREZIDENŢIALE

Atac terorist la Paris revendicat de ISIS organizaţia stat islamic care susţine că l-a trimis pe luptătorul poreclit "Belgianul" să provoace teroare în capitala Franţei, chiar în seara ultimei dezbateri pentru alegerile prezidenţiale. Abu Yousef al-Belgiki este principalul suspect în uciderea unui poliţist.

Atac terorist la Paris care a zguduit, din nou, capitala Franţei, chiar înainte de alegerile prezidenţiale de duminică. Un individ înarmat, înarmat cu o puşcă mitralieră Kalashnikov, a coborât dintr-un autoturism marca Audi şi a deschis focul asupra unei secţii de poliţie de pe Champs Elysées. Rafala de armă automată a ucis, pe loc, un poliţist şi l-a rănit grav pe un al doilea. La scurt timp după momentul de teroare din centrul capitalei Franţei, agenția Amaq, organul de propagandă tradițională a Statului Islamic – ISIS l-a prezentat ca şi autor pe Abu Yussef al-Belgik (Belgianul), unul dintre combatanții Statului Islamic, a scris publicaţia franceză Les Echos.

Un mandat de urmărire a fost emis de către autorităţile franceze pentru un al doilea suspect care a sosit în Franţa cu trenul, din Belgia, potrivit unor surse citate de agenţia de presă Reuters.

O acţiune în forţă a poliţiştilor francezi a avut loc în Seine-et-Marne, locul de unde se presupune că ar fi  atacatorul de pe Champs Elysees.

Momentul atacului a fost descris de Pierre-Henry Brandet, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne francez, care a relatat succesiunea evenimentelor. Cu puțin timp înainte de ora 21,00,  pe Champs Elysées 102, un vehicul sa oprit în fața unui post de poliție. O parte dintre poliţişti erau în interior, iar alții patrulau pe trotuar. Atacatorul a ieșit și a deschis, imediat, focul. El a tras şi a rănit mortal un ofițer din sediul poliției. Apoi, a fugit şi a rănit grav alte două persoane. Colegii poliţistului ucis au tras spre atacator pe care l-au împuşcat mortal. „Ofițerii de poliție au fost vizați în mod deliberat”, a precizat Pierre-Henry Brandet, care a susţinut că nu există un al doilea polițist decedat, aşa cum s-a crezut iniţial. Oficialul a adăugat că nu poate fi exclusă complicitatea unuia sau a mai multor persoane care să fi participat la acest atac. Pierre-Henry Brandet a adăugat că  nu există „niciun alt eveniment de acest gen care să fi avut loc, în această seară, la Paris”.

În urma atentatului, preşedintele Franţei,  Francois Hollande, şi-a amânat vizita în Marea Britanie şi a anunţat, pentru vineri, întrunirea Consiliului de Securitate, transmite presa franceză. Liderul de la Paris confirmă că este vorba despre un atac terorist. Într-un discurs adresat francezilor, Hollande a precizat:„Mesajul pe care vreau să îl transmit în seara aceasta aş vrea să ajungă dincolo de poliție și jandarmi și se adresează cetățenilor. Ei sunt cei care vor să fie protejaţi iar principiile pe care ne bazăm sunt de încredere, solidaritate și sprijin ale națiunii pentru forțele de securitate”. François Hollande a încheiat discursul scurt amintind că „hotărârea noastră este de a face totul pentru a lupta împotriva teroriștilor aici și oriunde suntem angajați“.

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), a spus, referitor la atentatul de la Paris, citat de thehill.com: "Împușcăturile din Paris arată ca un alt atac terorist. Condoleanțele Americii pentru oamenii din Franța. Abia am văzut asta (știrea despre atentat n.r.) și este un lucru teribil. Este foarte, foarte teribil ce se întâmplă în lumea de azi. Pare un atac terorist. Ce poți să zici? Nu se termină niciodată.Trebuie să fim puternici, trebuie să fim vigilenți! Și tot spun asta de foarte mult timp".
.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: