Evenimentul Zilei > International > Atac terorist la Domul din Milano. Scene ca în filmele americane. Reacția premierului Matteo Salvini
Atac terorist la Domul din Milano. Scene ca în filmele americane. Reacția premierului Matteo Salvini

Atac terorist la Domul din Milano. Scene ca în filmele americane. Reacția premierului Matteo Salvini

Un incident asemănător unui scenariu de film a avut loc, miercuri, la Domul din Milano, Italia.

Un agent de securitate a fost luat ostatic de un bărbat de culoare care l-a amenințat cu un cuțit.

Incidentul a fost surprind de camerele de filmat iar imaginile sunt cât se poate de edificatoare. Agentul de pază a fost luat prin surprindere de agresor, care l-a amenințat cu un cuțit pe care i l-a pus ca gât.

Victima a fost obligată să îngenuncheze în fața altarului catedralei, în timp ce avea un cuțit la gât, iar în acest timp zeci de polițiști s-au strâns în jurul lor, încercând să negocieze cu imigrantul.

După mai multe momente tensionate, în cele din urmă polițiștii reușesc să-l dezarmeze și să-l aresteze pe agresor.

Unitățile antitero erau pregătite să intervină în orice moment, luând în considerare că în interiorul Domului din Milano ar fi putut avea loc un atac terorist.

Deocamdată, anchetatorii nu au dat publicității nicio informație despre motivația bărbatului care a făcut acest gest, dar nici despre identitatea acestuia. Totuși, anchetatorii spun că agresorul este de origine africană.

Departamentul antiterorist al Parchetului din Milano face cercetări în acest caz, pentru a stabili cauzele incidentului.

Matteo Salvini, liderul Ligii (extrema dreaptă) şi fost ministru de interne al Italiei, a scris un mesaj pe Facebook, alături de filmarea cu intervenția polițiștilor.

„Teroarea de astăzi din Catedrala din Milano. Imagini derutante. Un imigrant african (se presupune că este egiptean, cu permis de ședere) ia ostatic un agent de securitate și îl amenință cu un cuțit. Mulțumesc Poliției pentru intervenția lor extraordinară care a evitat cea a fost mai rău și a salvat o viață. Sper că acest tâlhar va plăti până la capăt”, a scris Matteo Salvini pe Facebook.

Incidente de acest fel, în care infracorii au luat ostatici din rândul populației pașnice, au mai avut loc recent, în Italia.

Un bărbat înarmat cu un pistol a luat ostatice mai multe persoane, pe 8 august, într-o filială a unei bănci din centrul oraşului Havre, situată în nord-vestul Franţei, potrivit unor surse citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

Până la urmă, individul care a sechestrat mai multe persoane într-o filială bancară din oraşul francez Havre a eliberat toţi ostaticii, potrivit cancan.ro

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.