Evenimentul Zilei > International > ATAC TERORIST în GERMANIA. Suspectul a fost ARESTAT
ATAC TERORIST în GERMANIA. Suspectul a fost ARESTAT

ATAC TERORIST în GERMANIA. Suspectul a fost ARESTAT

Bărbatul acuzat de un atacuri xenofobe cu maşina în noaptea de Anul Nou în nord-vestul Germaniei a fost plasat în arest preventiv, urmând a fi inculpat pentru tentative de omor, au anunţat miercuri autorităţile, transmit dpa şi AFP.

Numărul persoanelor rănite în atacurile produse în patru locuri diferite din oraşele învecinate Bottrop şi Essen a crescut de la patru la opt, a precizat poliţia din Muenster.

Printre răniţi se numără un băieţel de 4 ani, mama sa de 29 de ani, de origine afgană, şi o fetiţă siriană în vârstă de 10 ani.

Siriana de 46 de ani rănită grav 'a fost operată şi se află acum în afara pericolului', a menţionat poliţia.

Suspectul, în vârstă de 50 de ani, a intrat în mod deliberat cu maşina, în mare viteză, în mai multe grupuri de persoane care sărbătoreau Noul An pe stradă şi care erau formate mai ales din străini, a declarat Herbert Reul, ministrul de interne al landului Renania de Nord – Westfalia, unde s-au produs atacurile.

Agresorul a fost reţinut în noaptea de luni spre marţi.

'A existat o intenţie clară din partea acestui om de a omorî străini', a declarat ministrul Reul marţi, după primul interogatoriu al suspectului.

Poliţia şi parchetul au vorbit despre 'atacuri ţintite' ale acestuia.

Poliţia nu a găsit până acum indicii despre vreo afiliere sau conexiune a suspectului cu grupări radicale de dreapta, a afirmat Reul miercuri, la postul WDR5.

Se pare că bărbatul 'a dezvoltat o ură împotriva străinilor din cauza deznădejdii şi resentimentelor sale', a mai spus ministrul. Evaluările iniţiale ale anchetatorilor au indicat faptul că suspectul suferă de 'o maladie mintală', a adăugat ministrul de interne.

Conform cotidianului Der Spiegel, bărbatul se afla în tratament pentru schizofrenie.

El era şomer de mai mulţi ani şi ar fi declarat poliţiei că 'străinii numeroşi sunt o problemă pentru Germania pe care vrea s-o rezolve', mai scrie Der Spiegel, transmite Agerpres.