Televiziunea CBS a anunţat la rândul ei că un bărbat înarmat cu o macetă a intrat în casa acestui rabin, situată în Monsey, la 50 km nord de New York, unde oamenii s-au adunat cu ocazia sărbătorii evreieşti Hanuka.

„Am primit un apel anunţând un atac în masă cu armă albă împotriva reşedinţei unui rabin hasidic”, a declarat pe Twitter asociaţia evreilor ultrareligioşi, OJPAC (Orthodox Jewish Public Affairs Council).

„Cinci persoane rănite prin înjunghiere, toate evrei hasidici, au fost transportate la spitale locale”, a spus asociaţia, precizând că doi dintre răniţi sunt în stare critică.

Agresorul a înjunghiat cel puţin trei persoane prezente înainte de a fugi, potrivit CBS. Monsey găzduieşte o mare comunitate evreiască.

Yossi Gestetner, cofondator al OJPAC pentru regiunea Hudson Valley, intervievat de New York Times, a spus că una dintre victime este fiul acestui rabin. „Erau câteva zeci de persoane în casă. Se sărbătorea Hanuka”, a adăugat Gestetner.

Mai multe atacuri cu caracter antisemit au avut loc în ultimii ani în Statele Unite.

La 10 decembrie, un atac armat într-un supermarket kosher din Jersey City, lângă New York, a făcut patru morţi, iar cei doi atacatori au fost împuşcaţi. Poliţia a descris atacul ca pe un act de terorism intern alimentat de antisemitism şi opinii anti-forţele de ordine, informează Agerpres.