Evenimentul Zilei > International > Atac sălbatic în Japonia. Zeci de răniți după apucăturile unui individ debil. Alertă
Atac sălbatic în Japonia. Zeci de răniți după apucăturile unui individ debil. Alertă

Atac sălbatic în Japonia. Zeci de răniți după apucăturile unui individ debil. Alertă

Tragedie în Japonia creată de un bărbat într-un studio de animație din Kyoto. Individul a pătruns în clădire și i-a dat foc, aruncând peste angajați cu un lichid inflamabil.

Primele rapoarte ale poliției arată că 36 de persoane au fost rănite, anunță agenția dpa, citată de Agerpres.

Dintre cei răniți, cel puțin zece se află acum în stare gravă, internate în spital.

Martorii incidentului spun că bărbatul a intrat în clădire și a strigat ”Muriți!”, înainte să incendieze totul în jurul său.

Mai mult, atacatorul a fost el însuși rănit și se află acum la spital.

Agenția de știri Kyodo arată că atacatorul a spus ulterior poliției că pentru atac a folosit un lichid ”asemănător cu petrolul”.

După atac, în clădirea Kyoto Administration era un haos total și o imagine lugubră. Pompierii au găsit pe holuri și pe două paliere zeci de oameni care strigau după ajutor, după ce fuseseră cuprinși de flăcări sau intoxicați cu fum.

„Ar putea fi un mod pretenţios de exprimare, dar chiar dacă o singură persoană din industria japoneză de animaţie a fost rănită, este absolut insuportabil”, a spus preşedintele Kyoto Animation, Hideaki Hatta.

Alți oameni care locuiesc în apropierea clădirii au vorbit despre mai multe explozii pe care le-au auzit și de fumul negru pe care l-au văzut ieșind din incintă.

Ce l-a făcut pe atacator să comită acest gest nu se știe încă. În orice caz studioul de animație este unul de succes în Japonia. Aici s-au produs filme de notorietate, precum „K-On!” sau „Melancolia lui Haruhi Suzumiya”, arată presa locală.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: