Evenimentul Zilei > Actualitate > ATAC RASIST la adresa lui Hațegan, după ȚSKA Moscova – Real Madrid: „ȚIGAN ROMÂN!”
ATAC RASIST la adresa lui Hațegan, după ȚSKA Moscova – Real Madrid: „ȚIGAN ROMÂN!”

ATAC RASIST la adresa lui Hațegan, după ȚSKA Moscova – Real Madrid: „ȚIGAN ROMÂN!”

ȚSKA Moscova a produs surpriza, aseară, în grupele UEFA Champions League, după ce a reușit să învingă campioana Europei, Real Madrid, cu 1-0. Meciul a condus de la centru de Ovidiu Hațegan, dar arădeanul s-a lovit din nou de jignirile rușilor.

Ovidiu Hațegan (38 de ani) a revenit cu un nou meci în Rusia, și tot la ȚSKA Moscova. În meciul de aseară, românul l-a eliminat pe portarul gazdelor, Akinfeev, în al 5-lea minut de prelungiri, iar decizia sa i-a adus un nou atac rasist. Românul i-a acordat vetereanului Akinfeev două „galbene” în doar două secunde. 

Într-un comentariu făcut la un articol din Sport Exspres, un fan rus a răbufnit la adresa lui Hațegan: „Credeam că partida s-a încheiat în al cincilea minut de prelungire. Dar țiganul român a păstrat ce era mai amuzant pentru final”.

În 2013, moscoviții au cedat, acasă, cu 1-2, în fața lui Manchester City, joc în urma căruia Ovidiu Hațegan a fost ținta atacurilor rasite. În 2017, arădeanul a ieșit în evidență și după meciul Elveția – Irlanda de Nord, 0-0, rezultat în urma căruia „ceasornicarii”, după ce în tur s-au impus cu 1-0, și au obținut biletele la Campionatul Mondial din Rusia.