“Aparent, sunt oameni în Europa care nu se vor trezi până când nu vor cădea rachete nucleare iraniene pe teritoriul european, iar atunci va fi prea târziu”, a spus Netanyahu în cadrul unei înregistrări video publicată pe Twitter.

Oficialul îndeamnă liderii europeni să fie extrem de atenți în legătură cu programul nuclear al Iranului.

Reamintim că premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost cel care a comandat cea mai complicată operațiune de spionaj din acest secol, prin care spionii israelieni de la Mossad au reușit să pună mâna pe 110.000 de documente privind operațiunile nucleare ale Iranului, pe care le-auscos din Teheran și le-au transportat în Israel.

Nu mai târziu de ieri, miniștrii de externe ai Uniunii Europene s-au reunit la Bruxelles pentru a găsi o soluție în așa fel încât să fie salvat acordul UE cu Iranul, semnat în 2015.

Acordul e acum într-o “situaţie dificilă, dar sper că nu i-a venit sfârşitul”, s-a exprimat şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, potrivit Agerpres. Oficialul european a lansat un apel către Iran, “să îşi respecte angajamentele”.

Acordul nu e încă mort, consideră ministrul de externe britanic, Jeremy Hunt. “Acordul încă nu este mort”. El a mai spus că UE vrea să ofere Iranului “o posibilitate de a reveni asupra măsurilor ce contravin angajamentelor sale”.

Dincolo însă de declarațiile liderilor europeni se află anunțul făcut de Iran, potrivit sursei citate, anume că a început să-și îmbogățească uraniul. Dar la un nivel care e interzis de acordul cu UE.

Ca atare, premierul Israelulului, Benjamin Netanyahu, a ținut să atragă atenția liderilor europeni asupra pericolului care planează asupra bătrânului continent.

Netanyahu a solicitat UE să dea dovadă de pragmatism și să impună “sancţiuni severe” împotriva Iranului.