Evenimentul Zilei > Politica > ATAC EXTREM DE DUR al liderului PNL Ludovic Orban la adresa guvernului PSD
ATAC EXTREM DE DUR al liderului PNL Ludovic Orban la adresa guvernului PSD

ATAC EXTREM DE DUR al liderului PNL Ludovic Orban la adresa guvernului PSD

Ludovic Orban a declarat într-o conferință de presă că "guvernul PSD e ca ţiganul care omoară calul care trage, ca să-i ia potcoavele".

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, critică vehement măsurile economice prevăzute în programul de guvernare actual, liderul liberal afirmând vineri, la Zalău, că implementarea acestor măsuri vor afecta puternic dezvoltarea economică a României, care ar putea intra în criză economică.

 

"Toate măsurile fiscale introduse nu urmăresc altceva decât să lovească în moalele capului mediul de afaceri, companiile, oamenii care au spirit antreprenorial, care au iniţiativă economică, oamenii care lucrează, care creează, care construiesc, oamenii care în general au performanţă, oamenii care în general creează plus valoare. Tragem un semnal de alarmă extrem de serios că eventuala adoptare a acestor măsuri vor afecta dezvoltarea economică şi, practic, România va intra în criză economică", a declarat, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban, citat de Agerpres.

 

Acesta a adăugat că după primele şase luni de guvernare PSD veniturile la bugetul statului au scăzut, în investiţii se înregistrează un minim istoric al ultimilor 10 ani, iar deficitul bugetar va depăşi, conform estimărilor PNL, 4% din PIB.

 

În opinia liderul liberal, introducerea impozitului pe cifra de afaceri va afecta "dramatic" firmele, cele străine putând chiar lua măsura plecării din România.

 

"Introducerea impozitului pe cifra de afaceri va anula profitul la marea majoritate a companiilor, va împiedica companiile să mai investească în dezvoltare, va creşte preţurile produselor. (…) Foarte multe companii care au investit în România vor pleca din România şi aici este vorba nu de companii de vândut kebap, ci este vorba de companii serioase cum este Dacia, cum sunt firmele germane care au investit în România, dintr-un motiv foarte simplu, că nu vor accepta să plătească un astfel de impozit care le va afecta dramatic afacerea. Se vor reloca, asta se va întâmpla. Deci firme închise, firme care vor pleca din România. De asemenea, pot să vă spun că sunt foarte mulţi investitori care sunt interesaţi astăzi să investească în România şi care nu vor mai investi, datorită acestor modificări fiscale care afectează grav activitatea companiilor, afectează grav planurile de afaceri pe care şi le-au făcut companiile", a susţinut preşedintele PNL.

 

Ludovic Orban a menţionat că măsurile economice din programul de guvernare vor duce, în opinia sa, şi la reduceri de venituri la personalul din administraţie, în condiţiile în care nu vor putea fi asigurate salariile.

 

Prezent la conferinţa de presă de vineri, Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a menţionat o altă măsură contestată, care prevede ca toţi angajatorii să plătească pentru acei angajaţi care sunt cu normă parţială tot CAS-ul şi toate contribuţiile la valoarea salariului minim pe economie, măsură ce ar putea afecta aproximativ 360.000 de locuri de muncă.

 

"Asistăm la un jihad, la un război împotriva mediului de afaceri", a comentat Robert Sighiartău, Ludovic Orban completând, în context, că "Guvernul PSD e ca ţiganul care omoară calul care trage ca să-i ia potcoavele".

 

Cei doi lideri PNL au mai spus că liberalii au iniţiat o campanie de consultare şi mobilizare a mediului de afaceri pentru ca măsurile economice menţionate să nu fie adoptate.