Roberto Escobar susţine că serviciul de apeluri video FaceTime are vulnerabilităţi de securitate. El cere 2,6 miliarde de dolari, scrie The Independent.

Apple vinde produse cu defecte de securitate

Atacul la gigantul Apple nu este niciodată o sarcină uşoară, mai ales când te numeşti Escobar. Roberto, fratele renumitului baron al drogurilor, Pablo Escobar, care a condus unul dintre cel mai temute şi criminale carteluri din lume, dă în judecată compania americană pentru încălcarea contractului, relatează The Independent. El acuză firma Apple că vinde produse care conţin defecte de securitate şi solicită 2,6 miliarde de dolari.

El susţine că o persoană cu numele de Diego i-a obţinut datele de contact prin exploatarea unui defect în serviciul de apeluri video FaceTime. Acelaşi Diego ar fi trimis apoi scrisori de ameninţare la adresa sa. De la moartea lui Pablo Escobar în 1993, după ce au încercat să scape de poliţie, membrii familiei sale au fost totdeauna în pericol, iar Roberto Escobar a fost nevoit să-şi adăpostească mereu familia.

iPhone l-a expus, punându-i viaţa în pericol

Când şi-a cumpărat iPhonul într-un magazin Apple din Medelin (Columbia), în aprilie 2018, Roberto Escobar a verificat împreună cu un vânzător dacă dispozitivul are vulnerabilităţi de securitate şi că este cel mai sigur smartphone de pe piaţă. În plângerea care a fost consultată de The Independent, este indicat faptul că Roberto Escobar a explicat că viaţa i-a fost ameninţată în mai multe rânduri, în special după 2010. După ce a obţinut confirmarea absenţei oricărui pericol, el a cumpărat în cele din urmă telefonul.

FaceTime are un defect

După aproape un an de utilizare, Roberto Escobar susţine că a primit primele scrisori de ameninţare. Navigând pe forumuri pe Internet, el ar fi găsit dovezi că funcţia FaceTime are un defect binecunoscut. Un element suficient, potrivit acestuia, pentru a da în judecată Apple şi a cere o sumă considerabilă de bani.

După ce a primit scrisorie de ameninţare, se spune că Roberto Escobar a cheltuit sume importante pentru a se muta şi a-şi proteja familia într-o casă nouă. De asemenea, securitatea familiei a fost sensibil îmbunătăţită. Potrivit acestuia, familia sa încă nu se simte în siguranţă.