Un atac israelian a ucis cel puțin 25 de persoane. Hamas cere ajutor internațional

Un atac israelian a ucis cel puțin 25 de persoane. Hamas cere ajutor internațional Sursa foto: Captură video

Israel. O lovitură aeriană israeliană a ucis cel puțin 25 de persoane și a rănit alte zeci la un complex școlar care adăpostește persoane strămutate în apropiere de Khan Younis. Anunțul a fost făcut de Ministerul palestinian al Sănătății din Gaza.

Ministerul a afirmat într-o declarație că Israelul a vizat "poarta unei școli care adăpostește persoane strămutate în orașul Abasan, la est de orașul Khan Younis". Ei au numit acest atac "un masacru odios împotriva cetățenilor strămutați".

Nou atac israelian

Acesta este cel de-al patrulea atac asupra sau în apropierea școlilor care adăpostesc persoane strămutate în ultimele patru zile.

Alte 53 de persoane au fost rănite, inclusiv unele care au "cazuri grave și critice", a adăugat ministerul. Este de așteptat ca numărul morților să crească, a declarat ministerul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Armata israeliană a declarat că a efectuat marți un atac "în apropierea" școlii Al-Awda. Era vizat "un terorist" care a luat parte la atacurile din 7 octombrie.

"În această seară, folosind muniție precisă, IAF a lovit un terorist din aripa militară a Hamas care a luat parte, printre alte activități teroriste, la masacrul brutal din 7 octombrie comis de organizația teroristă Hamas în sudul Israelului", au afirmat Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) într-un comunicat.

"IDF analizează rapoartele conform cărora au fost răniți civili. Incidentul este în curs de examinare", a adăugat IDF.

Hamas condamnă atacul

Biroul media al guvernului din Gaza a condamnat atacul, calificându-l drept un "masacru împotriva civililor" de către Israel. Declarația guvernului a solicitat, de asemenea, comunităților internaționale, Organizației Națiunilor Unite și ONG-urilor internaționale să pună presiune pe Israel și Statele Unite pentru a opri războiul din Gaza.

Hamas a condamnat, de asemenea, într-o declarație, afirmând că atacul asupra școlii reprezintă "o continuare a războiului genocidar și a masacrelor oribile împotriva poporului nostru lipsit de apărare".

Hamas a făcut apel la oamenii din întreaga lume să "iasă imediat pe străzi" în sprijinul oamenilor din Gaza. În plus, a făcut apel la oamenii din Cisiordania să sprijine Gaza și să se ciocnească cu forțele israeliene.

Acest lucru vine la câteva zile după ce un atac israelian a ucis cel puțin 16 palestinieni și a rănit alte zeci de persoane la o școală administrată de agenția Națiunilor Unite pentru refugiații palestinieni în centrul Gaza, a declarat sâmbătă Ministerul palestinian al Sănătății. Școala Al-Jaouni a UNRWA adăpostea persoane strămutate în tabăra al-Nuseirat, potrivit ministerului.

Armata israeliană a declarat într-o declarație sâmbătă că militanții operau în structurile din zona școlii.

Mai mulți civili au fost nevoiți să plece

La 1 iulie, IDF a emis instrucțiuni pentru ca sute de mii de persoane din Khan Younis, în sud, Shujaya, în centrul Gaza, și din mai multe cartiere ale orașului Gaza să plece.

Efectul a fost creșterea numărului total de persoane strămutate în Gaza. Aproximativ nouă din 10 persoane din Gaza sunt acum estimate a fi strămutate intern.

IDF a declarat că ordinele de evacuare sunt necesare pentru ca civilii să nu fie prinși în operațiunile sale reînnoite în zonele în care Hamas încearcă să își restabilească prezența. IDF insistă că face tot posibilul pentru a evita victimele civile.

Hamas a declarat că evacuările amenință să readucă la "punctul zero" negocierile pentru o încetare a focului.

Agențiile umanitare spun că ordinele de evacuare au avut un impact major asupra puținelor spitale operaționale din Gaza. Pe lângă pericolele evidente ale deplasării dintr-o parte în alta a Gazei, deplasările constante îngreunează furnizarea de alimente de către agențiile umanitare, potrivit CNN.