Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac de cord. Cum ne putem salva viaţa într-o situaţie critică? Sfaturi vitale
Atac de cord. Cum ne putem salva viaţa într-o situaţie critică? Sfaturi vitale

Atac de cord. Cum ne putem salva viaţa într-o situaţie critică? Sfaturi vitale

Pe fondul unei vieţi din ce în ce mai agitate şi stresante, atât de specifice multora dintre noi, indiferent de vârstă, un atac de cord poate lovi neaşteptat. Ce putem face pentru a ne salva singuri până la acordarea primului ajutor de specialitate?

Există câteva sfaturi foarte simple care pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

„Opriți-vă 1 minut și citiți cu mare atenție:

1. Să presupunem că este ora 19:45 și te duci acasă după o zi neobișnuit de grea la lucru (desigur, singur).

2. Sunteți cu adevărat obosiți, furioși și frustrați.

3.Dintr-o dată, începeți să simțiți dureri mari in piept cu extindere în braț și maxilar. Sunteți la aproximativ cinci kilometri de spitalul cel mai apropiat de casa dvs.

4. Din păcate, nu știți dacă puteți merge atât de departe.

5. Ați fost instruiți sa acordati primul ajutor, dar tipul care a predat cursul nu ți-a spus cum să faci asta pe tine însuți.

6. Cum poti supraviețui singur unui atac de cord? Deoarece mulți oameni sunt singuri atunci când au un atac de cord, persoana a cărei inimă bate inadecvat și care se simte rău are doar 10 secunde înainte de a-și pierde conștienta.

7. Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta singure tusind. Înainte de fiecare tuse, trebuie să iei o inspirație profundă, iar tusea trebuie să fie profundă și prelungită, ca și în producerea sputei din profundul pieptului. O respirație și o tuse trebuie repetate la fiecare două secunde fără întrerupere, până când primim ajutor sau pana când inima bate normal.

8. Respirațiile adânci aduc oxigen în plămâni și mișcările tuse comprimă inima și mențin circulația sângelui.

Presiunea asupra inimii ajută de asemenea la restabilirea ritmului normal. În acest fel, victimele atacului de cord pot merge la un spital.

9. Spuneți la cât mai multe persoane posibil. Ar putea să-i salveze viața!

10. Un cardiolog spune: Dacă cineva care primește acest mesaj trimite la 10 persoane, puteți paria că vom salva cel puțin o viață.

11. În loc să trimiteți glume, vă rugăm să transmiteți această corespondență care poate salva viața unei persoane.

12. Dacă acest mesaj vine la dvs. … mai mult de o dată … vă rog să nu vă supărați … În schimb, ar trebui să fiți fericiți că aveți mulți prieteni pentru care contati și vă reamintesc cum sa procedezi cu un atac de cord”, este mesajul care s-a viralizat pe Facebook.