Atacul de astăzi asupra Fâșiei Gaza a fost soldat cu moartea a zece palestinieni, membri ai aceleiași familii – Abu Hatab. Dintre cele zece victime, opt erau copii. Au mai murit două femei. Pe lângă aceste cazuri de deces, au mai fost înregistrate alte cincisprezece persoane care prezentau răni.

Victimele sărbătoreau sfârșitul Ramadanului

Victimele atacului israelian celebrau Eid al-Fitr, o sărbătoare musulmană care marchează sfârșitul Ramadanului, luna sfântă islamică a postului.

Tatăl a trei victime minore dintre cele decedate a povestit presei că soția sa a mers, împreună cu copiii săi și cu alți membri ai familiei lărgite, să sărbătorească sfârșitul Ramadanului.

În timpul evenimentului, trei copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani au fost uciși alături de soție. Un alt copil, un adolescent de 11 ani, a fost dat dispărut de către autorități. Mezinul familiei, un băiețel în vârstă de cinci luni, a supraviețuit atacului.

Ce spun martorii atacului soldat cu cele mai multe victime

Atacul israelian de astăzi a fost soldat cu cel mai mare număr de victime dintr-o singură lovitură, susțin autoritățile locale. Un cetățean care locuiește în apropierea locului în care a avut loc bombardamentul, a relatat presei faptele ce au avut loc.

Potrivit bărbatului palestinian, avioanele israeliene au aruncat cel puțin trei bombe asupra locuinței în care se sărbătorea Eid al-Fitr, fără a semnala în prealabil situația. El a mai povestit cum trupurile victimelor au fost transportate de urgență către unități medicale.

„Am văzut cadavrele a patru persoane, inclusiv copii, fiind duse de urgență la spital. Nu am putut suporta și am fugit înapoi la mine acasă”, a dezvăluit bărbatul.

Potrivit relatărilor din presa străină, la fața locului a fost dus un buldozer spre a muta dărâmăturile astfel încât victimele să poată fi găsite ușor.

Hamas ripostează

Gruparea Hamas nu a rămas indiferentă la atacul venit din partea Israelului. Nu la foarte mult timp după eveniment, Hamas a anunțat că lansase deja o salvă de rachete spre sudul Israelului.

Potrivit presei străine, armata israeliană a informat autoritățile că va ataca în continuare bazele de lansare a rachetelor, precum și două „escadrile teroriste” Hamas din Fâșia Gaza.

“Atacurile au fost efectuate printr-o închidere rapidă a cercului, printr-o capacitate de foc letal și cu inteligența Diviziei Gaza”, au anunțat autoritățile militare din Israel.

În urma atacului israelian de sâmbătă, în partea de vest a orașului Gaza, au fost raportate cele mai multe decese dintr-o singură lovitură, de la debutul violențelor dintre armata israeliană și grupurile palestiniene. Israel susține însă, că cele mai numeroase victime civile în Gaza au fost provocate de rachete ale grupurilor teroriste, lansate necorespunzător. Mai mult decât atât, autoritățile israeliene susțin că Hamas lansează atacuri din zone populate civil, potrivit stiriprotv.ro.