Mai multe persoane au fost înjunghiate sâmbătă seară într-un parc din oraşul Reading, la vest de Londra, şi transportate la spital, potrivit poliţiei care a făcut cunoscut că a arestat un bărbat la locul incidentului.

„Câteva persoane au fost rănite şi au fost transportate la spital”, a informat poliţia într-un comunicat.

Poliţia şi echipele de prim-ajutor au intervenit la faţa locului după ce au fost chemate în primele ore ale serii pentru un incident în care mai multe persoane au fost înjunghiate la Forbury Gardens, în jurul orelor 19.00 (18.00 GMT), potrivit sursei.

Ministrul britanic de interne, Priti Patel, şi-a exprimat pe contul ei de Twitter „profunda îngrijorare”.

Un perimetru de securitate a fost stabilit la locul incidentului, poliţia îndemnând locuitorii „să evite zona”.

O manifestaţie antirasistă a mişcării Black Lives Matter a avut loc în zona respectivă cu puţin timp înainte de producerea incidentului, a transmis EFE.

Stirea inițială: Poliţia investighează un „incident grav” în oraşul Reading

Poliţia britanică s-a deplasat într-un parc din centrul oraşului Reading (vestul Londrei, Berkshire), unde agenţii investighează un „incident grav” în care se presupune că mai multe persoane au fost înjunghiate, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Potrivit BBC, două persoane se află în secţia de urgenţe a unui spital local ca urmare a incidentului respectiv, despre care nu au fost oferite detalii.

Mai multe maşini de poliţiei şi două ambulanţe aeriene s-au deplasat la faţa locului.

„Suntem la curent cu un incident în Forbury Gardens din Reading. Agenţii sunt la faţa locului şi cercetează ce s-a întâmplat”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, citta de EFE.

Autorităţile din Reading le-au cerut locuitorilor „să stea departe de zona respectivă”, în timp ce se desfăşoară ancheta.

O manifestaţie antirasistă a mişcării Black Lives Matter a avut loc în zona respectivă cu puţin timp înainte de producerea incidentului.