Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac crunt cu rachete în toiul nopții. 83 de soldați au murit! News Alert
Atac crunt cu rachete în toiul nopții. 83 de soldați au murit! News Alert

Atac crunt cu rachete în toiul nopții. 83 de soldați au murit! News Alert

Atac sângeros cu rachete în toiul nopții. Este unul dintre cele mai crunte episoade din istoria recentă a umanității. Peste 100 de persoane au fost ucise într-un atac cu rachetă asupra unei tabere a trupelor pro-guvernamentale în Yemen.

Acțiunea este atribuită rebelilor, țara fiind în plin război în ultimii ani, relatează AFP.

Atacul este unul dintre cele mai sângeroase asupra forţelor fidele preşedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi de la începutul conflictului, în 2014. Acesta nu a fost revendicat, dar puterea i-a acuzat deja pe rebelii houthi de comiterea lui.

Potrivit unei surse militare guvernamentale, atacul cu rachetă şi cu o dronă a vizat o moschee din tabăra militară din provincia Marib.

83 de militari au fost uciși

„Condamnăm cu cea mai mare fermitate atacul terorist asupra unei moschei comis de miliţiile houthi (…) care s-a soldat cu peste 100 de morţi şi zeci de răniţi”, a declarat pe Twitter Ministerul Afacerilor Externe din Yemen.

Victimele au fost transportate la spitalul din Marib, capitala provinciei cu acelaşi nume. Surse medicale şi militare au avansat anterior un bilanţ de 83 de militari ucişi.

Se anunță un răspuns crunt

„Va exista un răspuns nemilos împotriva miliţiilor puciste houthi”, a avertizat purtătorul de cuvânt al armatei, gen. Abdou Majli. Potrivit lui, în atac au fost ucişi şi „civili”.

Susţinuţi de Iran, rebelii houthi controlează porţiuni de teritoriu, printre care şi capitala Sanaa. Guvernul Hadi, recunoscut de comunitatea internaţională, este sprijinit militar de o coaliţie condusă de Arabia Saudită, rivală a Iranului.