Evenimentul Zilei > International > Atac cibernetic de proporții lansat de hackeri asupra unor instituții vitale. Au speculat vulnerabilitățile Microsoft
Atac cibernetic de proporții lansat de hackeri asupra unor instituții vitale. Au speculat vulnerabilitățile Microsoft

Atac cibernetic de proporții lansat de hackeri asupra unor instituții vitale. Au speculat vulnerabilitățile Microsoft

Un atac cibernetic de mari dimensiuni a fost lansat de un grup de hackeri, care au vizat punctele slabe neidentificate de programatorii Microsoft.

Un atac cibernetic de proporții a fost lansat de hackeri asupra serviciului de email al Microsoft. Anunțul a fost făcut de oficialii de la Casa Albă. Atacul din această săptămână a făcut multe victime și este vorba despre un spionaj cibernetic îndreptat împotriva softului de email Exchange.

„Aceasta este o vulnerabilitate semnificativă care poate avea un impact de amploare. Suntem îngrijoraţi că există un număr mare de victime”. A anunțat Jen Psaki, secretarul de presă de la Casa Albă, conform Reuters.

Atac cibernetic, hackeri din China au fost puși pe fapte mari

La baza acestui atac a stat un grup de hackeri din China. Hackerii au accesat serverele de email ale Microsoft începând din luna ianuarie. Și s-au folosit de patru vulnerabilităţi necunoscute programatorilor companiei. Hackerii au extras de la distanţă informaţii din inboxuri, fără să trimită niciun email maliţios sau vreun ataşament ilegal.

Nu se cunoaște încă victimele acestui atac, pentru că identitatea lor nu a fost făcută publică. La modul general, oficialii de la Microsoft au anunțat că anunțat câteva dintre ținte. Este vorba despre cercetători din domeniul bolilor infecţioase, firme juridice, instituţii de învăţământ superior, contractori din sectorul apărării. Dar și institute de cercetări politice şi grupuri nonguvernamentale.

Și în Norvegia, și în Cehia s-au înregistrat atacuri

Cercetătorii de la Secureworks, parte a Dell Technologies, au anunțat, marți, că ritmul intruziunilor a crescut începând de duminica, 28 februarie. Alte persoane afirmând că acest fapt ar fi un indiciu că hackerii şi-au intensificat activităţile pentru că ştiau că sunt pe cale să fie expuşi.

S-au înregistrat victime nu numai în Statele Unite ale Americii. Expuse au fost mai multe țări. Autorităţile din Norvegia au anunţat că au observat utilizarea limitată a unor instrumente de hacking. De asemenea, Primăria din Praga şi Ministerul pentru Muncă şi Afaceri Sociale din Cehia s-au numărat printre organismele afectate de atac.