Un mort și patru răniți după un atac asupra unei tabere de rromi

Un mort și patru răniți după un atac asupra unei tabere de rromi

Atacatori mascați au atacat o tabără de rromi din vestul Ucrainei, omorând o persoană și rănind alte patru printre care și un copil, a anunțat poliția ucraineană. Incidentul survine după o serie de atacuri asupra comunităților de rromi din Kiev, Lvov și Ternopil, atacuri vehement condamnate de către organizațiile care militează pentru drepturile omului.

Un grup de indivizi mascați au atacat tabăra aflată la periferia orașului Lvov la o oră târzie a zilei de  sâmbătă. Atacatorii aveau asupra lor arme albe inclusiv topoare, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției ucrainene, Yaroslav Trakalo pentru AFP.

Un bărbat în vârstă de 24 de ani a decedat din cauza  plăgilor prin înjunghiere suferite, alte patru persoane  necesitând spitalizare, printre acestea aflându-se inclusiv un băiat de etnie romă în vârstă de  10 ani și o femeie  de 30 de ani, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției.

Ne puteți urmări și pe Google News

Polițiștii au comunicat faptul că șapte dintre  atacatori au fost deja reținuți, doi dintre aceștia având  vârsta de 16 și respectiv 17 ani, organizatorul acțiunii fiind în etate de  20 de ani. Asupra acestuia forțele de ordine au găsit cuțitul cu care a fost comisă crima.

Nu se știe încă dacă atacatorii sunt membri unor  grupări radicale de extremă dreaptă.

Polițiștii au declarat că a fost deschis un dosar penal în această cauză .

Într-un alt incident petrecut la Kiev în luna aprilie, o grupare  de orientare neo-nazistă a ars corturile unei comunități de rromi, agresând fizic  femei și copii mici, aruncând  asupra acestora cu pietre  și dând asupra acestora cu spray cu piper.

O  grupare neo-nazistă  denumită  C14 a postat imagini de la locul incidentului în mediul online, imagini care arată faptul că membrii săi au luat parte la asaltul de la Kiev, gruparea extremistă promițând  mai multe atacuri asupra rromilor.

Grupul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei estimează numărul de rromi din Ucraina la aproximativ 260.000, din populație totală de aproximativ 48.5 milioane de locuitori.