Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac armat în Mogadishu. Sunt cel puțin 17 morți până acum
Atac armat în Mogadishu. Sunt cel puțin 17 morți până acum

Atac armat în Mogadishu. Sunt cel puțin 17 morți până acum

Un atac armat a avut loc la un hotel din Mogadishu, capitala Somaliei, în urma căruia cel puțin 17 persoane au fost ucise.

Un atac armat din Mogadishu zguduie „liniștea” globală duminică seară.

Din primele informații reiese că o mașină ar fi explodat în capitala Somaliei. Aceasta ar fi fost detonată în fața unui hotel numit Afrik.

Hotelul, situat în centrul capitalei Mogadishu, găzduia zeci de persoane. La scurt timp după explozie, militanții islamiști au deschis și focul.

Până la acest moment au fost confirmați 17 morți.

Autoritățile spun că numărul morților este foarte probabil să mai crească. O astfel de predicție vine în contextul în care altercația dintre forțele de securitate și islamiști continuă.

Forțele de securitate continuă lupta împotriva militanților islamiști. Cei din urmă au reușit până la această oră să intre în incinta hotelului.

Atac armat la un hotel din Mogadishu. Primele declarații oficiale

Nu au întârziat să apară nici declarațiile oficiale. Ali Hassan, ofițer de poliție, face primele declarații.

„Există foarte multă confuzie. În acest moment forțele de ordine încearcă să pună capăt atacului înainte ca numărul victimelor să mai crească”, a spus Ali Hassan.

Autoritățile au reușit deja să salveze un număr impresionant de persoane. Printre acestea se află chiar și generali de armată. Din păcate, 17 persoane au decedat și peste 30 de oameni au fost transportați de urgență la spital, pentru a primi îngrijiri medicale.

Conform informațiilor oferite presei, ar fi vorba de 5 militanți implicați în acest atac armat. Nu se știe sigur, dar este posibil ca unii dintre ei să se fi aruncat în aer chiar în incinta hotelului Afrik.

Hotelul este recunoscut ca fiind un „magnet” pentru persoanele importante din zonă, cum ar fi politicienii. De asemenea, foarte des erau văzuți acolo chiar și lideri comunitari, jurnaliști, membri ai societății civile, dar mai ales oficiali din Guvern.

Atacul armat a fost deja revendicat printr-un comunicat scurt, difuzat pe postul de radio Andalus, de către miliția teroristă sunnită al-Shabaab. Tot ei au anunțat că islamiștii au pătruns deja în interiorul hotelului.

Nu este pentru prima dată când această organizație teroristă comite astfel de atacuri sângeroase. Aceștia se luptă de ani de zile să preia supremația din Somalia, controlând deja părți mari din sudul și centrul ei, arată Agerpres.