Atac armat în plină stradă. Poliția îi caută pe suspecți

Atac armat în plină stradă. Poliția îi caută pe suspecți Poliția belgiană nu i-a prins pe atacatori. Sursă foto: captură video

Parchetul din Bruxelles a demarat o anchetă. Atacatorii au reușit să fugă, iar autoritățile au doar un cerc de suspecți.

Două persoane au fost grav rănite într-un atac armat, la Bruxelles. Împușcăturile s-au auzit  pe o stradă  în apropiere de Porte de Hal, duminică seară, 12 februarie, a informat Poliția belgiană. Anchetatorii îi caută pe atactori. Primele date ale anchetei vizează un posibil atac terorist.

Atac armat la Bruxelles. Atacatorii sunt în libertate

Potrivit presei belgiene, cei doi atacatori  au plecat cu un scuter electric și purtau măști.  Informația nu a fost confirmată oficial de polițiști, notează lalibre.be. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Riscul unor atacuri teroriste în marile capitale europene este ridicat, în contextul războiului din Orientul Mijlociu, au avertizat oficialii europeni. Pentru a combate grupările teroriste, comisarul european pentru afaceri interne vrea ca țările membre să identifice și să blocheze sursele de finanțare. Franța a luat deja o măsură similară pentru conturile liderului Hamas. Comisia mai vrea și ca discursul urii, inclusiv pe internet, să devină infracțiune în toate țările membre și să fie sancționat ca atare, notează Reuters.

Un raport publicat de  Consiliul  Europei arată care este cea mai mare temere când vine vorba despre siguranța statelor.  Terorismul jihadist este considerat drept cea mai importantă amenințare din UE. Din cele 380 de persoane arestate de statele membre UE în 2022, pentru infracțiuni legate de terorism, 266 au fost executate pentru infracțiuni jihadiste.

Belgia nu este la primul atac sângeros, în plină stradă. Legăturile teroriștilor

Atac armat în Belgia. Sursă foto: dreamstime.com

Atac armat în Belgia. Sursă foto: dreamstime.com

Franța a înregistrat cel mai mare număr de atacuri anul trecut cu cinci, urmată de Germania cu trei și Suedia cu două. Austria, Danemarca, Ungaria, Belgia și Spania au raportat câte un atac. În România au fost două arestări legate de infracțiuni de terorism, potrivit datelor UE. 

Belgia s-a confruntat cu un atac sângeros, soldat cu moartea a doi cetățeni suedezi. Autorul atacului, un tunisian, care s-a autodeclarat membru al statului islamic, a fost prins, în cele din urmă, de autorități. Analiștii militari internaționali, citați de presa internațională, consideră că Europa va continua să se confrunte cu atacuri teroriste și în perioada următoare, în contextul războiului din Israel.