Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac virulent al lui Vlad Voiculescu la adresa lui Victor Zota de la ANT
Atac virulent al lui Vlad Voiculescu la adresa lui Victor Zota de la ANT

Atac virulent al lui Vlad Voiculescu la adresa lui Victor Zota de la ANT

Într-o postare de astăzi de pe Facebook, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că România nu este membră cu drepturi depline a Eurotransplant pentru că nu respectă regulile.

Astfel, Voiculescu suține că „Agenția Națională de Transplant (ANT) minte în continuare. Ne spune ca a vorbit cu Eurotransplant, dar de fapt nu a vorbit. S-a pierdut mailul pe drum. Sau poate s-a trimis ceva cu poștalionul…

De ce nu suntem deja membri cu drepturi depline ai Eurotransplant, organizația din care fac parte țări precum Germania, Austria, Belgia sau Olanda, deși acest lucru le-ar fi permis pacienților și medicilor români să beneficieze de suportul tuturor centrelor de transplant din aceste țări și de accesul în regim de urgență la organe pentru pacienții români?

Răspunsul este foarte simplu: orice intrare voluntară într-o organizație presupune respectarea unor reguli.

În cadrul UniuniiEuropene, aceste reguli se numesc stat de drept, drepturi fundamentale, democratie etc.

În cazul Eurotransplant, aceste reguli se numesc liste de așteptare, sistem obiectiv de alocare a organelor etc.

Și așa cum împotriva UE se găsește acum să vorbească un Tăriceanu, Eurotransplant a găsit adversari în anumiți domni profesori și in dr. ZOTA, auto-intitulatul „coordonator national”. Funcția nu a existat, de fapt, niciodată. Problema celor doi mentionați mai sus este una simplă: daca există reguli, nu mai sunt ei stăpâni pe tarla. Regulile îi încurcă”, încheie Voiculescu.