Pe data de 4 martie 2018, Davide Astori a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Udine, înaintea unui meci din campionatul Italiei dintre echipele Fiorentina şi Udinese.

Clubul din Florenţa a postat pe Instagram o fotografie a lui Astori sub forma unui mozaic cu mesajul: "DA 13 întotdeauna cu noi".

Fostele sale echipe, Cagliari şi AC Milan, i-au adus şi ele un omagiu. Prima a postat pe Facebook o fotografie cu doi copii purtând tricourile lui Cagliari şi Fiorentina inscripţionate cu acelaşi Nr.13 şi cu numele lui Astori, cu mesajul: "Pentru tine, dragă Davide".

AC Milan a publicat pe contul său de Twitter următorul mesaj: "Davide Astori ar fi împlinit astăzi 32 de ani. Iubire veşnică, el nu va fi uitat niciodată de familia sa de la #ACMilan".

Conform raportului autopsiei, Davide Astori a murit din cauza unei tahiartimii, o accelerare anormală a ritmului cardiac.

Cei doi medici care lucrează în serviciul public de sănătate din Florenţa şi Cagliari, sunt judecaţi pentru omucidere involuntară după ce au emis certificate medicale în care Davide Astori era apt de joc în ciuda unor anomalii cardiace, trasmite Agerpres.