Evenimentul Zilei > Social > Asta înseamnă relaxare? Parisul arată jalnic. Imagini şocante în articol
Asta înseamnă relaxare? Parisul arată jalnic. Imagini şocante în articol

Asta înseamnă relaxare? Parisul arată jalnic. Imagini şocante în articol

Starea de relaxare pentru francezi a însemnat mult gunoi lăsat în urma lor după ce au invadat parcurile din oraş

Fotografiile spaţiilor verzi pline de gunoi ale marilor oraşe franceze şochează utilizatorii de Internet. Imaginile  arată gunoaiele care acoperă spaţiile verzi din marile oraşe franceze şi fost difuzate pe scară largă pe reţelele de socializare pentru a denunţa aceste comportamente necivilizate ale cetăţenilor.

„Iată peluzele verzi de la Invalides din Paris după trecerea vandalilor parizieni noaptea trecută, aceeaşi oameni care merg cu bicicleta sau cu scutere electrice şi fac atâta scandal cu înclinaţiile lor ecologiste”.

După publicarea fotografiilor devenite virale pe Facebook şi Twitter, care arată gunoaiele împărăştiate peste tot pe spaţiul verde, pe esplanade, pe bănci, utilizatorii de Internet şi-au exprimat revolta.

Printre comentariile de pe reţelele de socializare se poate citi: „Aceşti oameni care au lăsat vraişte gunoaiele sunt aceeaşi pe care-i vom regăsi printre demonstranţii pentru mediul ambiant”.

„Eu am crezut că în ultimele luni a avut loc un proces de conştientizare prinvind mediul”.

„Mai ales la Invalides, sunt şobolani peste tot, ceea ce este înfricoşător şi dezgustător! Curăţaţi de urgenţă spaţiile verzi profanate!”.

„O conştientizare a inconştientului? Oamenii nu se schimbă nici măcar după război!”. Iar un bărbat o spune de-a dreptul, „Voi, parizienilor, defecaţi acolo unde mâncaţi?”

Esplanada de la Invaldes fusese deja ţinta reţelelor de socializare pe 20 mai, poliţia a evacuat locul văzând că nu sunt respectate indicaţiile şi distanţarea socială. Nu doar în Parisul plin de gunoaie au fost făcute fotografii. La Lyon, pe malurile Rhône-ului aceeaşi mizerie care a fost subiectul furiei unor trecători duminică dimineaţa.

„Lumea viitoare, în realitate, va fi mai rea decât cea care a fost înainte de pandemie”.

„Doar n-o să se justifice cu absenţa pubelelor publice. Dar oamenii aceia nu puteau aduna toate resturile picnicului într-o pungă de plastic?”.

„Sugerez aplicarea unor amenzi pentru început de 100 de euro, în acest fel măcar se mai adaugă bani pentru cumpărarea de măşti şi distribuite gratis cetăţenilor care le merită”, au mai comentat utilizatorii indignaţi de pe Internet.

Depunerea, abandonarea, aruncarea la întâmplare a oricărui deşeu în locurile publice sunt pedepsite cu o amendă de 68 de euro. „Dorim să consolidăm controalele şi să lucrăm la o posibilă creştere a amenzii”, a spus responsabilul cu curăţenia din primăria Parisului, Paul Simondon. Probabil că deschiderea barurilor şi a restaurantelor va schimba lucrurile. Răspunsul îl vom avea weekend-ul următor, relatează 20minutes.

Voir l'image sur TwitterVoir l'image sur TwitterVoir l'image sur Twitter