Prima veste proastă pentru fostul şef al Camerei Deputaţilor a venit miercuri, 20 mai, de la Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNDC), care a decis că acesta este vinovat pentru discrimnare:

„1. Afirmațiile domnului Liviu Nicolae Dragnea referitoare la protestatari antiguvernamentali („unelte jalnice ale acestor securiști”, „curățăm țara de mizeria împrăștiată de acești șobolani”, „erau patru șobolani care puneau tot felul de întrebări”), reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.
S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)”, se arată pe site-ul instituţiei amintite.

Amintim că fostul prim-ministru Adrian Năstase a comentat recent ultima decizie a CNDC şi a dezvăluit că PSD are 4 reprezentanţi aici.

A doua ştire negativă pentru Dragnea a venit o zi mai târziu, joi 21 mai, de la prim-ministrul României, Ludovic Orban, care a anunţat în ședința de guvern că Insula Belina și Brațul Pavel vor reveni în administrarea statului, printr-o hotărâre de guvern aprobată de Executiv.

„Oh, Belina. Am o veste bună să vă dau. După o  lungă perioadă în care Insula Belina și Brațul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD-ului și ai lui Dragnea, astăzi Insula Belina va reveni în administrarea statului. Astăzi  se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a insulei și a Brațului Pavel.

Preluarea, care s-a efectuat cu o anumită întârziere, motivată de planul avut de guvern, se va face fără contractele pe care Consiliul Județean Teleorman le încheiase cu beneficiarul îl știți foarte bine, Tel Drum, și practic preluarea va fi curată.

Aici, Ministerul Mediului va trebui să vină cu o Hotărâre de guvern în care să reglementăm toate aspectele legate de modul de administrare a Insulei Belina și a Brațului Pavel. Așteptăm cu celeritate astfel încât să încheiem acest episod trist în care baronii roșii au încercat să transforme în moșie proprie proprietăți ale statului român”, declara liderul de la Palatul Victoria.