Evenimentul Zilei > Politica > Asta da lovitură!PSD vrea să îl scoată pe Ion Iliescu de la ”naftalină”. Trebuie pus acolo unde îi este locul
Asta da lovitură!PSD vrea să îl scoată pe Ion Iliescu de la ”naftalină”. Trebuie pus acolo unde îi este locul

Asta da lovitură!PSD vrea să îl scoată pe Ion Iliescu de la ”naftalină”. Trebuie pus acolo unde îi este locul

Președintele Consiliului Național al PSD vrea readucerea lui Ion Iliescu, la masa șefilor partidului.

Ionuț Vulpescu este președintele Consiliului Național al PSD, dar și un apropiat al fostului președinte Ion Iliescu. Vulpescu a fost de mai multe ori ministrul Culturii, iar după ce PSD a pierdut puterea a întocmit un raport despre starea partidului.

Vulpescu a găsit și câteva soluții pentru revigorarea PSD, printre care și soluția raportării la președintele Ion Iliescu. ”Respect pentru trecut și consolidarea identității partidului prin acordarea foștilor președinți (membri ai PSD) a statutului de membru de drept în BPN și prin reintroducerea în Statutul partidului a funcției de președinte de onoare pentru fondatorul partidului, Domnul Ion Iliescu”, susține Ionuț Vulpescu în raport.

O altă soluție de revenire a PSD în prim planul politicii românești se referă, indirect la Ion Iliescu. ”Întoarcerea la fundamentele ideologice ale politicii social-democrateși asumarea acesteia în toate procesele de elaborare a practicilor și acțiunilor politice ale partidului. Elaborarea viziunii social-democrate, relativă la obiectivele reale ale unui partid de centru stânga. Reluarea dialogului cu foștii membri ai PSD, care au făcut performanță în cadrul partidului sau în instituții, și care acum sunt fie excluși, fie izolați”.

Dragnea, răul cel mai mare din PSD

Raportul, care are 50 de pagini, se referă și la alte cauze care au prăbușit partidul, în special la Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, care este acuzat că a condus partidul în mod discreționar, și că și-a pus întreaga țară ”la butonieră”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.