Evenimentul Zilei > International > Asociații lui Navalnîi îi pun pe lista neagră pe angajații responsabili de chinuirea politicianului
Asociații lui Navalnîi îi pun pe lista neagră pe angajații responsabili de chinuirea politicianului

Asociații lui Navalnîi îi pun pe lista neagră pe angajații responsabili de chinuirea politicianului

Politicianul rus încarcerat, Alexei Navalnîi, suportă tratamente din ce în ce mai severe și deliberat inumane în colonia penală Melekhovo, unde își ispășește pedeapsa.

În ultima vreme, calvarul său a fost înrăutățit de luminile LED instalate în „celula sa de pedeapsă” de doi pe trei metri. Administrația coloniei pare hotărâtă să îl țină pe Navalnîi într-o celulă, pe termen nelimitat, în ciuda legii care limitează la 15 zile detenția într-o „ShIZO”.

Navalnîi însuși a raportat că a fost „disciplinat” în timpul unei audieri în instanță în legătură cu plângerea sa privind încălcarea confidențialității în comunicarea cu echipa sa juridică. Anterior, autoritățile l-au privat de dreptul la comunicare privilegiată cu avocații.

Echipa Navalnîi a identificat acum persoanele care îi fac viața din închisoare insuportabilă. Într-un videoclip publicat pe canalul de YouTube Navalnîi Live, gazda acestuia, Ruslan Shaveddinov, a declarat că președintele rus Vladimir Putin „încearcă să scape de Navalnîi” cu ajutorul administrației închisorii.

Lista întocmită de Echipa Navalny include următorii oficiali:

Colonelul Dmitri Nozhkin, directorul celei de-a șasea colonii penale din Melekhovo;

Locotenentul-Colonel Yury Fomin;

Locotenentul Mihail Neimovici, care, potrivit Navalny Live, „urmărește fiecare pas al lui Navalny”.

Echipa lui Navalnîi susține că Dmitri Nozhkin și Yury Fomin au organizat și implementat „condiții asemănătoare torturii” care încalcă drepturile politicianului, inclusiv dreptul la apărare.

Shaveddinov a enumerat, de asemenea, membrii unui comitet special care se află în spatele internării ciclice a lui Navalnîi într-o celulă de pedeapsă. Potrivit echipei lui Navalnîi, aceștia sunt:

Căpitan Danila Sinyukhin;

Locotenent-colonel Dmitri Makorin;

Maior Anatoly Gorshkov;

Căpitan Nikolay Morkovkin;

Căpitan Artyom Markeyev;

Maior Roman Vukolov;

Maior Vladimir Polishchuk;

Maior Svetlana Balashova;

Locotenent Daria Șvetsova.

Oficialii identificați pentru că l-au chinuit în mod deliberat pe Navalnîi au fost adăugați acum în Cartea Neagră a echipei Navalnîi.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: