Evenimentul Zilei > Politica > Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii a devenit asociatie de utilitate publică
Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii a devenit asociatie de utilitate publică

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii a devenit asociatie de utilitate publică

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii a devenit asociatie de utilitate publică, în urma ședinței de Guvern de joi. Oficialii au răspuns pozitiv solicitării venite din partea reprezentanților organizației din orașul de pe Bega.

Cererea de transformare în asociație de utilitate publică a fost depusă în data de 20 mai, de către președintele consiliului director, Horațiu Rada.
”Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi (n.r. – joi, 23 mai) acordarea statutului de utilitate publică pentru Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Mulțumim tuturor factorilor implicați pentru susținere”, a anunțat Timișoara 2021. Acest statut reprezintă recunoașterea de către autorități a faptului că anumite organizații se disting de celelalte prin interesele pe care le reprezintă și pe care le promovează, prin serviciile pe care le prestează pentru comunitate. De asemenea acest statut atrage după sine disponibilitatea autorităților de acord unor astfel de organizații anumite facilități care sunt stabilite prin lege. Zilele trecute, Consiliul Local Timișoara a aprobat programul cultural prioritar Timişoara – Capitala Europeană a Culturii 2021, criteriile organizatorice şi finanţarea anuală pentru anul 2019.