Conform Daily Mail, italiana lucra într-un spital din Lombardia, cea mai afectată regiune a Italiei de epidemia mondială.

Reprezentanta Federaţiei Naţionale a asistentelor medicale şi-a exprimat „durerea şi consternarea” cu privire la cele întâmplate. Aceeaşi sursă a spus că întregul corp medical din Italia resimte stresul din plin.

La fel a fost şi în cazul Danielei, care era foarte stresată din cauza situaţiei dramatice din Italia, cea mai afectată ţară din Europa din cauza epidemiei de Covid-19.

Marţi, în Peninsulă a crescut numărul deceselor (743), infirmând speranţele într-o stagnare a epidemiei, scânteie aprinsă în weekend, când scăzuse numărul infectărilor şi rata de deces.

Totuşi, doar 8 persoane au contractat ieri Coronavirus în „Cizmă”, ceea ce reprezintă cel mai scăzut nivel de la prima moarte cauzată în Italia de virusul chinezesc, la 21 februarie.

Trezzi muncea la Terapie Intensivă la spitalul San Gerardo din Monza, la 9 kilometri distanţă de Milano. Femeia era în carantină după ce acuzase simptomele Coronavirusului şi fusese testată pozitiv.

Federaţia Naţională a asistentelor medicale din Italia a reamintit că săptămâna trecută a fost înregistrat un caz similar în Veneţia.

„Fiecare dintre noi alege profesia aceasta pentru bune şi din nefericire pentru rele. Suntem asistente. Condiţiile de lucru şi stresul din profesia noastră sunt supuse atenţiei tuturor”, a spus reprezentanta sursei citate.

Statisticile arată că până în prezent, 5.760 de angajaţi ai sistemului de Sănătate din Italia au contractat Coronavirus.