Asistenta din Botoşani nu a murit de Covid-19.  Lenuţa Buta avea două teste negative pentru noul tip de coronavirus, decesul ei nefiind pus pe seama acestei afecţiuni, scrie monitorulbt.ro.

„INSP a revenit și a înlocuit decesul 1178 deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu 2 teste negative (al doilea test negativ a fost descoperit astăzi de către DSP Botoșani), prin urmare codul de deces s-a realocat”, se arată într-un comunicat al DSP Botoşani.

De altfel, informaţia a pornit chiar de la medicii ieşeni după moartea asistentei. „A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2.

Nu avea comorbidități care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă”, a declarat, pentru presa din Iaşi, medicul Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.