Evenimentul Zilei > Monden > Ashton Kutcher, incapabil să meargă, să vadă sau să audă. Cât de „norocos că este în viață” se simte
Ashton Kutcher, incapabil să meargă, să vadă sau să audă. Cât de „norocos că este în viață” se simte

Ashton Kutcher, incapabil să meargă, să vadă sau să audă. Cât de „norocos că este în viață” se simte

Actorul american Ashton Kutcher a dezvăluit că a suferit de o boală autoimună rară, care l-a făcut incapabil să vadă, să audă sau să meargă. Acum, actorul pare sănătos, după ce au apărut fotografii cu el pe plajă, alături de Milla Kunis, soția sa.

Kutcher, în vârstă de 44 de ani, a vorbit despre condiția care i-a schimbat viața într-o prezentare a unui viitor episod din Running Wild with Bear Grylls: Provocarea.

„Cam în urmă cu doi ani, am avut această formă ciudată, super rară de vasculită, care mi-a afectat vederea, auzul și mi-a ridicat probleme de echilibru”, a spus actorul. Nu prea apreciezi asta, până nu dispare… Până când vei spune. Nu știu dacă voi putea să văd vreodată din nou, nu știu dacă o să mai pot auzi vreodată, nu știu dacă voi mai putea merge vreodată”, a precizat actorul.

Ashton Kutcher a mai spus că i-a luat un an să-și recapete puterea și a recunoscut că e norocos că se află în viață.

„În momentul în care începi să-ți vezi obstacolele ca pe lucruri care sunt făcute pentru tine, pentru a-ți oferi ceea ce ai nevoie, atunci viața începe să devină amuzantă, nu? Începi să navighezi peste problemele tale în loc să trăiești sub ele”, a mai adăugat starul de la Hollywood, potrivit Daily Mail.

Vasculita, o boală autoimună rară

Vasculita implică inflamarea vaselor de sânge care determină îngroșarea pereților. Vasele de sânge care sunt afectate se îngustează, ceea ce duce la scăderea fluxului sangvin.

Prin urmare, dacă fluxul sangvin este redus, pot apărea leziuni ale organelor și ale țesuturilor. Există multe tipuri de vasculită, iar cele mai multe dintre ele sunt rare.

Există anumite tipuri de vasculită care pot fi cauzate de o infecție în care bacteriile, virusurile sau fungii invadează direct peretele vasului de sânge. Alte tipuri de vasculită pot fi cauzate de o reacție de tip alergic la medicamente sau toxine.

Cu toate acestea, cauzele majorității cauzelor de vasculită sunt în prezent necunoscute, potrivit doc.ro.

Ashton Kutcher

Christopher Ashton Kutcher este un actor american, comediant, producător și fost model, care a intrat în atenția publicului odată cu sitcomul That ’70s Show, unde interpreta rolul personajului Michael Kelso. Tot pe platourile de filmare ale serialului s-a întâlnit și cu actuala sa soție, Mila Kunis. Primul lor sărut s-a produs în timpul unui episod din celebra serie, care a fost difuzată din 1998 până în 2006.

Ashton Kutcher și Mila Kunis au început o relație în 2012 și s-a mutat unul cu celălalt în luna  aprilie a aceluiași an. Cei doi au anunțat că s-au logodit doi ani mai târziu, iar actrița l-a născut pe fiul lor, Wyatt, în vârstă de șapte ani, în octombrie.