Evenimentul Zilei > Actualitate > Asfaltare pe ninsoare cu girul Inspectoratului în Construcții
Asfaltare pe ninsoare cu girul Inspectoratului în Construcții

Asfaltare pe ninsoare cu girul Inspectoratului în Construcții

Situație incredibilă la Timișoara. Inspectoratul de Stat în Construcții Timiș a trimis un răspuns de necrezut unui timișorean care a sesizat faptul că în data de 14 decembrie 2018, între orele 18,00 și 21,00, s-a asfaltat pe strada Grigore Antipa, deși afară ningea, iar, conform caietului de sarcini, această operațiune se putea executa doar dacă afară erau minim 10 grade, în condiții de timp uscat.

”În data de 14 dec. 2018 s-a executat un strat de binder pe strada Grigore Antipa pe o suprafață de 200 mp, la o temperatură atmosferică de 0 grade Celsius între orele 18 și 21, ca urmare  a unor întârzieri generate de funcționarea stației de mixturi asfaltice. Temperatura stratului suport și atmosferică la ora începerii ora 10, conform fișei de așternere era de peste 10 grade Celsius și stratul suport uscat”, transmite Verginia Popescu, șefa Inspectoratului de Stat în Construcții Timiș, conform documentului – răspuns, ajunsîn posesia Pressalert.ro.

Este de menționat că datele meteorologiilor arată că în toată ziua respectivă temnperatura nu a fost mai mare de 1 grad Celsius, conform sursei citate.

La o zi distanță, în 15 decembrie, la Craiova se întâmpla același lucru, drumarii fiind filmați în timp ce turnau asfalt pe cod portocaliu ninsoare, în condiții de carosabil umed.