Asediu la Kiev! Depozitul de petrol, în flăcări în timp ce Rusia lovește orașul „cu tot ce au”. VIDEO

Asediu la Kiev! Depozitul de petrol, în flăcări în timp ce Rusia lovește orașul „cu tot ce au”. VIDEO Sursa foto: captura video

Forțele ucrainene au opus rezistență acerbă pentru a încetini avansul armatei ruse mai mari și mai puternice care se apropie de capitală, în timp ce SUA și UE au transportat muniții și arme la Kiev și au anunțat noi sancțiuni financiare puternice menite să izoleze și mai mult Moscova. Cu puţin timp în urmă a fost atacat un depozit de petrol Trupele ruse au aruncat în aer o conductă de petrol lângă Kiev.

Un gazoduct și un depozit de petrol au luat foc în Ucraina, după ce au fost bombardate de trupele ruse. Unul dintre ele se află la 30 de kilometri de Kiev.

Natalia Balasinovici, primarul orașului, a declarat că rachetele rusești au lovit zona de depozitare a petrolului de la sud-vest de pista principală a bazei aeriene. Agenția Națională de Știri a Ucrainei a confirmat ulterior informațiile. Iar preşedintele Ucrainei anunţă poporul că nu vor renunţa şi că vor câştiga.

Două explozii uriașe s-au auzit la Kiev, una fiind la zăcămintele de petrol de la baza militară Vasilkiv din sudul capitalei

Adevărata luptă pentru Kiev este în desfășurare”, a spus președintele Volodymyr Zelenskyi într-un mesaj video în care a acuzat Rusia că a lovit infrastructura și ținte civile: Vom câștiga, a spus preşedintele.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Un atac cu rachete a distrus un depozit de petrol din Vasilkov, o suburbie a Kievului.

„Atacul cu rachetă a fost efectuat asupra depozitului de petrol Vasilkovskaya al companiei KLO. Salvatorii au plecat deja la locul tragediei. Cel mai probabil, nu sunt victime, însă daunele asupra mediului vor fi colosale”, a scris Anton Gerashchenko, un consilier al Ministerului Afacerilor Interne, pe Telegram. Primarul orașului Vasilkiv, Natalia Balasinovici, a confirmat și ea că rachetele au lovit depozitul de petrol

Luptă pe străzi în timp ce trupele ruse înaintează

Autoritățile ucrainene spun că trupele ruse au intrat în al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, Harkov, iar luptele sunt în desfășurare pe străzi. Se pare că avansul a fost întâmpinat cu o rezistență acerbă.

Incendiu la un depozit de petrol din Luhansk, aproape de granița cu Rusia

Forțele ruse se confruntă cu o rezistență puternică în Ucraina și avansează mult mai lent decât au planificat, potrivit Ministerului Apărării Potrivit jurnaliștilor CNN, Rusia are pierderi mari pe teatrele de luptă, în timp ce nu a reușit să preia controlul spațiului aerian.

Forţele ruse au acum în Ucraina „zeci de mii” de militari, potrivit unui înalt oficial al Departamentului Apărării din SUA. Rusia a comasat peste 150.000 de militari în jurul Ucrainei, a adăugat el. În afara unităţilor de luptă, există şi unităţi pentru logistică şi alte misiuni.

„Ruşii au în prezent „peste 50% din forţele lor de luptă comasate pe teritoriul ucrainean”, a menţionat într-un briefing oficialul de la Pentagon, scrie nzherald.co.nz.

În Vasilkovo au fost salvate 15 vagoane cu motorină și 8 vagoane cu gaz.