Evenimentul Zilei > Actualitate > “Aseară am fost 25.000 de mii. Să fim şi mai mulţi. Să facem facem diferenţa.” Apelul unei cunoscute vedete mobilizează România
“Aseară am fost 25.000 de mii. Să fim şi mai mulţi. Să facem facem diferenţa.” Apelul unei cunoscute vedete mobilizează România

“Aseară am fost 25.000 de mii. Să fim şi mai mulţi. Să facem facem diferenţa.” Apelul unei cunoscute vedete mobilizează România

Cătălina Grama, cunoscută publicului drept Jojo, a fost atât de impresionată de protestele de stradă de marţi seara, dar şi de o scrisoare postată în mediul virtual, încât simte că acum este momentul ca oamenii să continue să-şi exprime nemulţumirile la adresa clasei politice, ceea ce în opinia ei ar putea aduce o schimbare a societăţii. Drept urmare, Jojo invită oamenii din toată ţara să iasă şi miercuri în stradă, dar în număr şi mai mare.

“Nu e felul meu să scriu când lucrurile devin agitate sau sensibile pentru că mi se pare că anumite idei trebuie păstrate cu decenţă numai în sufletele, minţile noastre sau în cercul nostru apropiat de prieteni. Aşa am fost educată. Însă de această dată am simţit că trebuie să o fac. Să port mai departe măcar mesajul oamenilor care mă inspiră în fiecare zi. Sper să va inspire această scrisoare căreia i-am dat share acum, la fel de tare cum m-a inspirat pe mine. Şi sper că data viitoare să fim şi mai mulţi oameni în stradă. Putem face diferenţa! Putem fi uniţi aşa cum scriu toate articolele sau hashtagurile care circulă acum pe internet. Nu trebuie numai să scriem sau să citim despre asta pe paginile noastre de facebook. Hai să facem ceva! Să fim mai mulţi data viitoare. Aseară am fost 25.000. Ştiu că putem fi şi mai mulţi. Suntem mai mulţi. ‪#‎hai ‪#‎colectiv ‪#‎coruptiaucide ‪#‎neamunit ‪#‎neatiunit ‪#‎solidaritate”, a scris Jojo pe Facebook.

Cei trei acționari și administratori ai clubului Colectiv, Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu, au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, şi au fost duși în Arestul Poliției Capitalei. Decizia Judecătoriei Sectorului 4 vine după ce aceştia au fost reținuți luni seara de procurorii Parchetului General, fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Încă o tănără de 27 de ani a murit în urma incendiului din clubul Colectiv. Decesul a fost anunţat marţi dimineaţă, de medicii care s-au ocupat de caz la Spitalul Pantelimon.

Bilanţul sinistru al morţilor din incendiul din clubul Colectiv a ajuns la 32. În stare gravă mai sunt 89 de persoane şi medicii au făcut mai multe declaraţii din care rezultă că situaţia acestor răniţi grav se poate termina oricând cu un deznodământ tragic.

Situaţia creată în jurul legalităţii funcţionării clubului Colectiv este destul de simplă şi arată cine şi în ce măsură poartă vina pentru cele întâmplate. Secretarul de stat, Raed Arafat, care în zilele negre ce au urmat după incendiul din strada Tăbăcari, a declarat în mai multe intervenţii publice faptul că pompierii nu ştiau de existenţa clubului Colectiv, când a fost întrebat cum a fost posibil să funcţioneze clubul groazei timp de doi ani fără niciun aviz PSI.

Cu toate acestea, la 28 noiembrie 2014, un incendiu a izbucnit într-o încăpere din clădirea fostei fabrici Pionierul, unde se afla şi celebrul club Colectiv. În legătură cu acest eveniment, prim-adjunctul şefului ISU pe ţară, colonelul Daniel Marian Dragne, a declarat în exclusivitate pentru EVZ că s-a făcut o inspecţie pe platforma Pionierul în luna septembrie 2014, dar rapoartele oficiale au consemnat că nu exista acolo niciun "agent economic".  De fapt, acest “niciun agent economic”, clubul Colectiv în speţă, funcţiona şi organiza concerte încă din luna septembrie 2013, când a şi avut loc deschiderea oficială.

CITESTE SI:

+Mugur Mihăescu, patron de club, despre tragedia din COLECTIV: „Legislația e făcută de niște idioți. Idioții ăștia habar n-au de nimic, mulți dintre ei n-au nicio facultate, dar ei sunt aleși ai poporului” | „Vremea întrebărilor" cu Robert Turcescu

+Cine este patronul de la Colectiv Club, locul unde au murit 27 de tineri. Acesta începe să primească mesaje de la tineri revoltaţi: "Esti un nenorocit iresponsabil"

+CUTREMURĂTOR. De ce a refuzat prietena toboşarului trupei "Goodbye to Gravity" să vină în Club Colectiv. „Lucrez în constructii niciodată nu mi-a plăcut cum era construit clubul”